Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Anna Gamlén, fritidschef och Tommy Stensson (S), fritidsnämndens ordförande berättar om utredningen och det beslut som fritidsnämnden tog på sammanträdet under tisdagen.

Ny simhall byggs i området Gisle

Under tisdagen beslutade fritidsnämnden att en ny simhall ska byggas i Gislaved och att en ny sportanläggning i Anderstorp ska utredas.

Under 2017 har fritidsförvaltningen arbetat med en utredning Pdf, 442.9 kB, öppnas i nytt fönster. av en ny bad- och sportanläggning för hela kommunen. Efter medborgardialog kring vilket fokus den nya anläggningen skulle ha, brukardialoger, intervjuer samt samtal med verksamhetsutövare och kunder är utredningen klar. Den visar att de tre simhallarna i kommunen behöver ersättas med en ny simhall och att det finns behov av en multisportarena med publikkapacitet som ytmässigt klarar kraven för att spela nationella matcher.

En anläggning blir två

Fritidsnämnden beslutade den 12 decembar att med utredningen som grund bygga en ny simhall i området Gisle i Gislaved. Utredningen föreslår också en multisportarena i anslutning till simhallen. Politikerna har istället för multisportarena valt att starta en ny utredning för att titta på möjligheten att bygga en ny sportanläggning med publikkapacitet i Anderstorp.

- Sporthallarna i Anderstorp räcker inte till för det behov som finns. Därför väljer vi att satsa på en ny anläggning med publikkapacitet, säger Tommy Stensson (S), ordförande fritidsnämnden.

Innehåll i ny simhall

Utredningen visar att behovet i den nya simhallen är fem olika typer av bassänger.

  • En 50-metersbassäng där det går att simma både på längden och tvären (25 meter) samt läktare för publik.
  • Två undervisningsbassänger med höj- och sänkbar mellanbotten. En av bassängerna har justerbar vattentemperatur och den andra en hopplattform.
  • Badlandskap för mindre barn, med olika vattendjup.
  • Minirelax med bubbepool och ångbastu.

- De dialoger vi har haft visar att det här är det behov våra invånare har. Det kommer att finnas utrymme för både tävling, träning, undervisning, lek, rehab och funktionshinderverksamhet, säger Anna Gamlén, fritidschef.

Placering av ny simhall

En arbetsgrupp har tittat på nio möjliga placeringar i kommunen utifrån olika perspektiv. Det handlar exempelvis om om att nå många människor på gångavstånd till och från anläggningen, vem som äger marken, att skapa en mötesplats för olika behov, bra kollektivtrafik och att erbjuda de föreningar som har läger i området olika aktiviteter. Det kan vara deltagarna på simläger som går och bowlar eller deltagarna på ett hockeyläger som har vattenträning. De olika alternativen för placering av en ny simhall kan du läsa om i lokaliseringsanalysen Pdf, 11.6 MB, öppnas i nytt fönster..

- De två mest avgörande faktorerna för placeringen är närheten till skolor eftersom det är den verksamhet som använder simhallen dagtid, samt möjligheten för barn och ungdomar att enkelt ta sig till anläggningen, säger Anna Gamlén.

Sidan uppdaterades senast: