Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

kommunrepresentanter, tillsammans med representanter från finska föreningen

Det var glädjande besked när regeringen bestämde att Gislaveds kommun får bli finskt förvaltningsområde.

Gislaveds kommun blir finskt förvaltningsområde

Från och med 2018 blir Gislaveds kommun finskt förvaltningsområde.

I kommuner som ingår i förvaltningsområdet ska de nationella minoriteterna kunna använda sitt språk i kontakt med myndigheter, både skriftligt och muntligt. Förvaltningsmyndigheter ska se till att det finns personal som behärskar språket eller språken. Kommunen ska också kunna erbjuda barn- och äldreomsorg på minoritetsspråken.

- Detta är något vi ansökt om länge så beskedet är mycket glädjande från regeringen om att vi äntligen blir finskt förvaltningsområde, säger Niclas Palmgren som är kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.


Sidan uppdaterades senast: