Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kulturvåren bjuder på något för alla

Under våren erbjuds många spännande kulturaktiviteter som du kan ta del av.

Teater Pellerin, Molière Ensemblen och Animamundi Teatre. Teatersällskapens namn är i sig spännande men deras föreställningar kommer att fängsla barnen. Föreställningarna ges på flera av kommunens bibliotek. För vuxna erbjuds ett rikt program av bland annat författarbesök, språkcaféer och utställningar.

På Kulturplatån i Glashuset Gislaved finns också en mängd olika aktiviteter att ta del av för alla. Kanske vill du gå på barnvagnslunch, lära dig med om hur du blir en youtuber eller diskutera samhällsutveckling? I Glashuset kommer du också kunna se dans- och teaterföreställningar, körkonsert eller uppleva lunchkultur. Du kan även själv utöva kultur i kulturplatåns fina lokaler.

Gislaveds konsthall erbjuder utställningar med många uttryckssätt. Det kan vara foto, grafik, skulptur och måleri. Kanske vill du se vad Patrik Bengtsson, med rötter i Gislaved, utforskar just nu? Konsthallen i centrala Gislaved är väl värt ett besök vare sig du är en konstkännare eller bara nyfiken.

Gislaveds Symfoniorkester erbjuder som tidigare konserter i stort och mindre format. Under våren ges konserter av såväl en stråkkvartett som av veteranen Jojje Wadenius.

Kulturvecka i april

I vår samlar vi alla kommunens kulturverksamheter till en kulturvecka. Mellan den 21 och 29 april finns ett utbud som de flesta kan utforska. Här hittar du workshops, konserter, föreställningar och film. Passa på att ”fika” eller lyssna på reggaesångerskan Syster Sol.

Kommer hem i brevlådan

Kulturprogrammet har tryckts upp och skickas ut till samtliga hushåll den 12 januari, så håll utkik i din brevlåda. Du kan även ladda hem en digital version av det här på vår webbplats.

Hjärtligt välkommen till en spännande kulturvår!

Sidan uppdaterades senast: