Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Två nya yrkeshögskoleutbildingar till Gislaved

För drygt en vecka sedan kom det glädjande beskedet, att Myndigheten för yrkeshögskolan beviljat två utav två sökta utbildningar till Gislaved.

 I höst startar därför "Mätningstekniker inom samhällsbyggnad" och "Specialistundersköterska inom välfärdsteknologi" genom Högskolan på hemmaplan. Utbildningarna är eftergymnasiala och riktar sig till kommuninvånarna, men också till andra utanför kommunen som är intresserade.

De båda YH-utbildningarna erbjuds via Högskolan på hemmaplan, och ger därför möjlighet för den som vill studera vidare, att göra det utan att behöva flytta eller pendla. Det ger också en möjlighet att kombinera studier på deltid med förvärvsarbete. De nya utbildningarna är inom bristyrken, alltså i branscher där det finns ett efterfrågat behov av arbetskraft. Att få sådana utbildningar till Gislaved är av stor betydelse då det höjer utbildningsnivån i kommunen, samtidigt som det leder till att fler får jobb.

Vad är YH-utbildning

En yrkeshögskoleutbildningar är eftergymnasial utbildningar som är baserad på arbetslivets kompetensbehov och som bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. En stor del av utbildningen sker som lärande i arbete (LIA). Yrkeshögskoleutbildningarna är kostandsfria och CSN-berättigade. 9 av 10 studerande som har läst en YH-utbildning och tagit examen får jobb.

yrkeshögskolans logotyp
logotyp för högskolan på hemmaplan

Sidan uppdaterades senast: