Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Gislaveds kommuns Ledarskapsakademi

Nu kan kommunanställda som är nyfikna på att gå vidare i karriären och kanske bli chef söka sig till kommunens egen ledarskapsakademi.

Det är en karriärväg som ger möjlighet till kompetensutveckling, för anställda som är intresserade av ledarskap och som ännu inte är chef, berättar Julia Vikman, chefsutvecklare.

-Det här är ett viktigt steg både för våra talangfulla medarbetare som vill fortsätta utvecklas inom organisationen och för kommunens arbete med chefsförsörjning, säger Julia Vikman.

Vad är ledarskapsakademin?

Ledarskapsakademin är kommunens chefsförberedande utbildning, och startar upp för första gången hösten 2018. Utbildningen sträcker sig över knappt ett år och vänder sig till anställda inom Gislaveds kommun, som är intresserade av ledarskap och funderar på en roll framöver som chef i kommunen. Akademin bygger på seminarium och diskussioner, praktik, mentorskap och digitalt lärande.

Målet med ledarskapsakademin är att deltagarna ska få effektiva verktyg för att leda, och en bred förståelse för vad chef- och ledarskapet i Gislaveds kommun innebär. Akademin ska också ge en möjlighet för kommunen att bättre planera för chefsbyten och en kortare startsträcka för den nya chefen.

En attraktiv arbetsgivare

Kommunens medarbetare är vår viktigaste resurs, menar kommundirektör Malin Aronsson. Hon berättar att kommunen arbetar på olika sätt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Exempelvis genom personalförmåner, att erbjuda heltidstjänster till alla och att skapa hälsosamma arbetsmiljöer.

-Nu tar vi nästa steg där vi erbjuder duktiga medarbetare en karriärväg internt samtidigt som vi säkrar rekryteringen av framtida chefer. Jag är väldigt glad över att vi snart har en egen ledarskapsakademi och ser fram emot uppstarten, säger Malin Aronsson.

Sidan uppdaterades senast: