Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht tillsammans med representanter från Gislaveds kommun och Isaberg. I bakgrunden skidbacken med åkande personer.

Från vänster: Margareta Lindgren (S), kommunalråd, Niclas Palmgren (M), kommunalråd, Louise Söderlund, VD Isaberg Mountain Resort, Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Carina Johansson (C), kommunalråd, Malin Aronsson, kommundirektör samt Hans Eriksson, Roupez skidshop.

Landsbygdsministern på besök

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har under onsdagens förmiddag besökt Gislaveds kommun.

Besöket var förlagt till Isaberg, Hestra, där ministern fick en rundvandring i skidområdet med nedslag i såväl skidshop, som restaurang och maskinhall.

- Isaberg är en fantastisk anläggning. Man har gjort en imponerande utveckling de senaste åren, anser Sven-Erik Bucht.

Louise Söderlund är VD för Isaberg Mountain Resort och ledde rundvandringen tillsammans med kommunalrådet Niclas Palmgren (M). Efteråt berättade hon om anläggningen som de senaste åren gått från att erbjuda vinteraktiviter till att bli en året runt-anläggning. Isaberg satsar på något nytt i princip varje år. Sedan tidigare erbjuds bland annat en höghöjdsbana, en "militärhinderbana", segway i terräng och en mountainbikebana. Louise berättar att till sommaren kommer nästa nyhet.

- Vi ska bygga en tillgänglighetsanpassad äventyrsminigolfbana på området, berättar Louise Söderlund.

Isaberg har de senaste fyra åren ökat sin omsättning från 31 till 57 miljoner kronor, och under samma period ökat sina gästnätter från drygt 35 000 till 57 000.

Det sjuder av nytänkande i kommunen

Under besöket berättade även kommunalråden Niclas Palmgren (M) och Marie Johansson (S) mer om Gislaveds kommun, om vår historia, om produkter som tillverkas här och om samarbeten med andra kommuner i vår geografiska närhet. Det var en nöjd Sven-Erik Bucht som lämnade kommunen efter lunch.

- Besöket har varit inspirerande med bra samtal. Det sjuder av nytänkande och entrepenörskap i kommunen, säger Sven-Erik Bucht.

Sidan uppdaterades senast: