Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kommundirektörens ledningsgrupp tillsammans med ägarna av Andrénverken, Anders Stensson, Fredrik Stensson och Christer Haraldsson.

Kommundirektörens ledningsgrupp gör företagsbesök

Under torsdagen besökte kommunledningen Andrénverken i Smålandsstenar. Det är ett led i att utveckla samverkan med näringslivet.

Nära samverkan och goda relationer mellan kommunen och näringslivet är ett prioriterat mål i Gislaveds kommun, berättar kommundirektör Malin Aronsson. För att kommunledningen ska få bättre insikt, kunskap och relation till näringslivet kommer man att göra ett antal företagsbesök varje år.

Det första besöket gjordes under torsdagen på Andrénverken i Smålandsstenar där Anders Stensson, ägare och Nicklas Johansson styrelseordförande och tillförordnad vd tog emot. Företaget startade 1923 med tillverkning av spiskrokar. Numera levererar de bearbetade plåtdetaljer till världsledande industriföretag.

- Tack för att ni har tagit det här initiativet. Jag tror att ett gott samarbete blir viktigt i framtiden, säger Anders Stensson.

Företaget räknar med en omsättning på ungefär 80 miljoner kronor under 2018 och Anders Stensson berättar att styrkan ligger i hur man använder sin maskinpark, att ha bra kvalité och ett nära samarbete med kunderna.

Förutom att berätta om företaget och visa upp lokalerna passade Anders Stensson på att skicka med några önskemål: fler bostäder, större utbud av fritidsaktiviteter samt möjlighet till undervisning i svenska för de nyanlända företaget har anställt.

- Det var ett mycket trevligt och intressant besök med givande diskussioner. Bland annat står vi väldigt nära varandra värderingsmässigt, säger Malin Aronsson.

Varför företagsbesök?

Näringslivet har under ett antal näringslivsdialoger kommit med synpunkter och förslag kring vad kommunen kan förbättra. Det finns en stor vilja att gemensamt förbättra näringslivsklimatet. Arbetet har samlats i en aktivitetslista där en av punkterna är att det krävs mer kommunikation mellan kommunen och näringslivet. Av den anledningen kommer kommundirektörens ledningsgrupp varje år att göra minst två företagsbesök i helgrupp och två i mindre grupper.

De besök som görs av kommunens tre heltidsanställda kommunalråd, kommundirektör och vd för näringslivsbolaget Enter Gislaved AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer att fortsätta som tidigare.

Kommundirektörens ledningsgrupp

Kommundirektörens ledningsgrupp leds av kommundirektör Malin Aronsson och består av förvaltningschefer, fyra avdelningschefer på kommunstyrelseförvaltningen samt kommunikatör.

Sidan uppdaterades senast: