Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Malin Aronsson tar emot priset årets offentliga ledare i Sverige.

Malin Aronsson blev tilldelad priset Årets offentliga ledare under onsdagskvällen. På fotot även: Niclas Palmgren, Marie Johansson och Anton Sjödell.

Sveriges bästa offentliga ledare finns i Gislaveds kommun

Malin Aronsson, kommundirektör i Gislaveds kommun tilldelades under onsdagskvällen priset Årets offentliga ledare.

Malin Aronsson, kommundirektör i Gislaveds kommun tilldelades under onsdagskvällen priset Årets offentliga ledare.

Bakom priset står Dagens samhälle, som är en tidning som bevakar och skriver om "beslutsfattarna på den offentliga marknaden", det vill säga chefer, politiker, kommuner, landsting, myndigheter och andra offentliga organisationer.

Det är första gången priset för årets offenliga ledare delats ut, och Malin Aronsson blir därmed den första i hela Sverige att motta det, med följande motivering:

"Med ett starkt driv och stort person­ligt engagemang har Årets ­offentliga ledare genom tydlighet och trygghet i beslutsprocesserna fått såväl organisationen som ­individerna att lyfta sig. Genom en ny styr­modell, ett tydligt målarbete och stor delaktighet från medarbetarna har hon skapat trygghet och en ökad stolthet i sin kommun."

Priset delades ut under den stora samhällsgalan onsdagen den 16 maj. De andra nominerade var Helsingborgs stads stadsbyggnadsdirektör Kristina Magnusson, samt Mehmed Hasanbegovic som är socialchef i Eskilstuna kommun.

Läs mer om alla pristagare på Dagens Samhälles webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: