Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

flera produkter som skulle kunna finnas i en krislåda

Hur förberedd är du inför en kris?

Lördag 26 maj kan du träffa räddningstjänsten och flera frivilligorganisationer för att få veta vad du behöver tänka på inför en kris.

Även om vi lever i en förhållandevis trygg del av världen drabbas även Sverige och Gislaveds kommun av kriser ibland. Krisberedskapsveckan den 28 maj till 3 juni är en nationell kampanj för att öka medvetenheten och kunnandet inför en eventuell kris. Det kan vara allt från allvarliga olyckor, extremt väder och it-attacker till militära konflikter.

Godisregn, vattenkrig och utlottning av krislåda

Vi startar krisberedskapsveckan lite i förväg genom att vara med på lördagens firande av Gisledagarna. På parkeringen mellan Lindex och Hotell Nissastigen finns räddningstjänsten och ett antal frivilligorganisationer på plats, lördag den 26 maj, klockan 10-16, för att visa hur de kan hjälpa till vid en kris, vad du som invånare behöver tänka på och vilka verksamheter som kommunen ansvarar för. Du kan också delta i utlottningen av en krislåda.

Klockan 14.00 har alla barn möjlighet att möta brandmännen i ett vattenkrig och klockan 11.00 samt 15.00 blir det godisregn.

Under krisberedskapsveckan, kommer vi att dela med oss av tips och råd kring krisberedskap på kommunens Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Håll utkik där!

Fritidsbanken – ett bibliotek för sport och lek

Under Gisledagarna presenteras även vår nya fritidsbank. Den som har sport- eller fritidsutrustning som inte används skänker det till fritidsbanken som sedan tar tillvara på det och lånar ut gratis. Syftet är att alla ska få möjlighet till en aktiv fritid. Läs mer på Fritidsbankens Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Deltagande organisationer på Gisledagarna

  • Räddningstjänsten Gislaved och Gnosjö
  • Fritidsförvaltningen med uthyrning av sportutrustning
  • Svenska Lottakåren
  • Rapid Relief Team
  • Bilkåren
  • Försvarsutbildarna

Sidan uppdaterades senast: