Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Invigning av lekplats på Strandsnäsområdet i
Smålandsstenar

Den 29 maj invigdes en ny lekplats på Hörsjögatan i Smålandsstenar. För närmare 140 leksugna barn presenterades en lekplats med
lekutrustning för barn i alla åldrar.

Det nya lekområdet erbjuder bland annat kompisgunga, klätterlek, balansbana, karusell och picknickbord.

Vädret var vid invigningstillfället både soligt och varmt. Jörgen Karlsson som är ordförande i tekniska nämnden invigningstalade och alla barn bjöds på glass av clownen ZaZZA. Det delades även ut ballonger till barnen att ta med sig hem.

– Jag är väldigt glad över att den här efterlängtade lekplatsen är klar lagom till sommaren, säger Ulrika Frimodig Lust, stadsträdgårdsmästare.

Det är jag inte ensam om att tycka, jag hörde två dagbarnvårdare som sa att de leker här med barnen varje dag, fortsätter Ulrika Frimodig Lust.

Projekteringstävling

Det finns sedan tidigare två allmänna lekplatser i Smålandsstenar. Då det blev dags att utöka möjligheterna till lek, valde tekniska kontoret att anordna en projekteringstävling bland kommunens avtalsleverantörer. I samarbete med samhällsföreningen utsågs en lämplig plats och det vinnande tävlingsbidraget valdes ut, efter kriterier som ”mycket lek” och ”lätt att sköta”. Det är sedan tekniska kontoret som under vintern har byggt lekplatsen i egen regi.

– Det var väldigt roligt att så många kom, och sån tur att glassen räckte, säger Ulrika Frimodig Lust.

I minglet kom många positiva reaktioner, bland annat att läget var perfekt: lummigt och skyddat från trafiken, avslutar Ulrika Frimodig Lust.

Sidan uppdaterades senast: