Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Den nya paviljongen har fått namnet Tures Terass.

Tures Terass är nu invigd

De boende på äldreboende Lugnet i Broaryd kan nu glädja sig åt en nybyggd paviljong som fått namnet Tures Terass.

Paviljongen har kommit till efter att Broarydsbördige Ture Johansson, som efter sin bortgång, lämnade efter sig sitt arv till äldreboendet Lugnet. Enligt hans bror Harald, tyckte Ture mycket om naturen och Hestrasjön, och pratade ofta om att han därför skulle skänka sitt arv till äldreboendet Lugnet som är beläget ett stenkast från sjön.

Pengarna har använts till att bygga en paviljong, eller ”båthus” som många av de boende redan kallar den. Den är tillgänglighetsanpassad och lätt att ta sig till och från, även för de som har svårare att förflytta sig.

- Alla som bor på Lugnet och vi i personalen är mycket tacksamma och glada för Tures gåva som möjliggjort paviljongen. Nu har vi en ny plats i direkt närhet till äldreboendet dit vi kan gå på utflykt, berättar Snezana Pavlovic som är enhetschef för äldreboendet.

Utflykter och andra aktiviteter

Snezana berättar att paviljongen kommer att användas på flera olika sätt. De boende kan använda den under sin egentid, ha fikastunder där, läsning men även vid bingoarrangerang och andra aktiviteter. Rune och Greta är två av de boende som är glada för att paviljongen kommit till.

- Det känns jättebra att den är på plats nu och att vi som bor på Lugnet ska ha nära till en utflykt, att vi ska ha möjlighet att sitta där i naturen och dricka kaffe, äta våfflor eller grilla korv och njuta av den fina utsikten. Dessutom är det bra med närheten och en anpassad tillgänglighet så att de som har svårt med förflyttningar också har möjlighet att delta vid olika ute aktiviteter, tycker Rune Karlsson, som är en av de boende på Lugnet.

- Båthuset (paviljongen) är bra. Att sitta där och få en mysig kaffestund, njuta av vädret och utsikten som är jättefin därifrån, anser Greta Nordfeldt, som är boende på Lugnet.

- Såväl vi, personalen, som våra hyresgäster på Lugnet ser fram emot att nyttja paviljongen, säger Christina Salomonsson, som arbetar på äldreboendet.

Sidan uppdaterades senast: