Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Folder från SÅM om sophantering

Tillsammans med din faktura för sophantering får du i veckan en folder om det nya systemet för avfallsinsamling som införs i början av 2019.

I början av 2019 införs ett nytt system för avfallsinsamling. Det kallas fastighetsnära insamling (FNI) och består både av utsortering av matavfall och möjlighet att sortera förpackningar direkt i sopkärlet. I systemet ingår även en box för insamling av batterier, glödlampor och småelektronik. Med veckans faktura från SÅM (Samverkan Återvinning Miljö) får du en folder som berättar mer om det nya systemet och hur tidsplanen för införandet ser ut.

Kommunalförbundet SÅM

SÅM är ett kommunalförbund som Gislaveds, Gnosjö, Vaggeryds och Värnamo kommuner bildat tillsammans. Det är ett nytt, gemensamt steg för de fyra kommunerna med fokus på en bättre miljö. Sedan den 1 januari 2018 är det SÅM som sköter insamling och hantering av hushållsavfall samt ansvarar för återvinningscentralerna i samtliga fyra kommuner.

Sidan uppdaterades senast: