Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Malin Kilén och Lisbeth Andersson kör grävskopa.

Malin Kilén, projektledare och Lisbeth Andersson (M), ordförande fastighet-och servicenämnden tar första spadtaget.

Nya sporthallen i smålandsstenar börjar byggas

I tisdags 3 juli togs första spadtaget för bygget av den nya sporthallen i Smålandsstenar. Den beräknas stå klar sommaren 2019.

Den nya hallen kommer vara en sporthall i fullmått med en läktare som rymmer drygt 200 personer. I sporthallen kommer även att finnas skolgym och ytor för föreningarna, exempelvis samlingslokal, pentry och förråd för försäljningsverksamhet.

- Jag är stolt och glad att bygget av sporthallen nu påbörjats, behovet av en ny hall är stort och jag vet att föreningslivet också är väldigt glada att detta nu blir av, säger Tommy Stensson (S), ordförande fritidsnämnden.

Film från första spadtaget

Två sporthallar

Malin Kilén är projektledare för byggnationen och kommer att bevaka kommunens intressen under byggtiden. Hon berättar att arbetet består av tre delar: rivning av simhallsdel, nybyggnation av sporthall och Hälsolyft som kommer att ligga på markplan samt renovering av den gamla sporthallen. När den nya sporthallen står klar kommer Smålandsstenar ha två sporthallar.

Skiss över nya sporthallen.

Så här kommer den nya sporthallen se ut.

Föreningarnas behov varit vägledande

Åsikter och synpunkter från Smålandsstenars samhällsförening och idrottsföreningarna har varit viktiga genom hela processen. Idrottsföreningar som deltagit är bland andra: SGOIF, Westbo innebandyklubb, Smålandsstenars volleybollklubb och Villstad GIF.

- Vi framförde förslaget om en ny sporthall eftersom den gamla hallen inte räckte till och dessutom var gammal och sliten. Vi och idrottsföreningarna har fått fram vilka behov vi har och tyckte att det bästa vore att satsa på en helt ny sporthall, säger Stefan Kjellström, ordförande i Smålandsstenars Samhällsförening.

Stefan Kjellström, ordförande Smålandsstenars Samhällsförening ser fram emot att den nya sporthallen ska byggas.

Stefan Kjellström, ordförande Smålandsstenars Samhällsförening ser fram emot att den nya sporthallen ska byggas.

Viktigt med elevernas önskemål

Martin Holmgren är idrottslärare på Nordinskolan och har suttit med i en av projektgrupperna.

- Den nuvarande hallen är gammal med dusch och omklädningsrum som inte är speciellt tilltalande, det är jätteviktigt att de utrymmena blir bra, det finns många önskemål från eleverna om att ha mer avskilda duschutrymmen, och nu kommer det finnas enskilda väggar och insynsskydd.

Martin berättar även om Pulsprojektet, som innebär att alla högstadieelever på Nordinskolan har fysisk aktivitet varje dag.

Det är stort tryck på den nuvarande hallen, men sen när vi kan fördela aktiviteter och elever på två hallar kommer det bli mycket bättre.

Martin Holmgren, idrottslärare på Nordinskolan är positiv till den nya sporthallen.

Om bygget

  • Total ny byggnadsarea: 2000 kvm
  • Läktarkapacitet: totalt 220 platser
  • Färdigställande: sommaren 2019

Sidan uppdaterades senast: