Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kommunen erbjuder Nissanvatten till djur

I och med värmen är behovet av dricksvatten till alla betande djur extra stort. Kommunen erbjuder därför djurägare att hämta vatten.

Det varma och torra vädret frestar på både människor och djur. På sina ställen är det till och med svårt att ordna dricksvatten till de betande djuren då vattentillgångarna i de egna brunnarna är liten. Kommunen har därför bestämt sig för att erbjuda djurägare hämtning av Nissanvatten på två olika platser i kommunen. Louise Skålberg, stabchef och tillförordnad teknisk chef berättar att kommunen under flera års tid har använt sig av Nissanvatten i stället för det kommunala dricksvattnet för till exempel planteringar och blomkrukor i centrum.

Hämtning av vatten

Hämtning av vatten kan ske mellan kl. 07.00 och 16.00 alla dagar hos tekniska kontoret på Mårtensgatan 25 i Gislaved och på reningsverket på Hantverksgatan 18 i Smålandsstenar. På plats tar du kontakt med ansvarig person för demonstration av utrustningen.

- Det känns bra att sprida information om att vi utöver akutbete, även kan hjälpa till med dricksvatten till betesdjuren, säger Louise Skålberg.

Sidan uppdaterades senast: