Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Regnbågsflaggor hissas

Lördagen den 25 augusti hissar vi regnbågsflaggan för att uppmärksamma alla människors lika värde och mänskliga rättigheter.

Lördag den 25 augusti arrangeras Jönköpings pridefestival för att uppmärksamma HBTQ-frågor. I Gislaveds kommun visar vi vårt stöd genom att hissa regnbågsflaggor utanför kommunhuset och Gislaveds Konsthall.

Människors lika värde är tyvärr inte en självklarhet överallt. Genom att flagga utanför kommunhuset vill vi visa att för Gislaveds kommun är det en självklarhet, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S).

Regnbågsflaggan finns sedan några år även i vår fullmäktigesal som en symbol för vår positiva inställning till alla människors lika värde.

Jag hoppas att vi genom att flagga kan hjälpa till att sätta fokus på frågor kring mångfald, jämställdhet, normer och mänskliga rättigheter. Alla människors lika värde är grunden i vårt arbete, säger kommundirektör Malin Aronsson.

Regnbågsflaggan

Regnbågsflaggan är en symbol för HBTQ-rörelsen. Flaggan står för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner. Den står även för respekt, såväl som tolerans.

Sidan uppdaterades senast: