Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Thomas Dyberg och Kicki Falk från Anderstorps Rotaryklubb tillsammans med fritidsnämndens ordförande Tommy Stensson (S)

Utegymmet invigdes av fritidsnämndens ordförande Tommy Stensson (S), tillsammans med med Thomas Dyberg och Kicki Falk från Anderstorps Rotaryklubb.

Nytt utegym invigt i Anderstorp

I samband med Anderstorpsdagen under söndagen, invigdes ortens nya utegym på Ekekullen.

Uppskattningsvis ett 100-tal Anderstorpsbor hade slutit upp till invigningen av det nya utegymmet. En av dem är Inga-Lill Andersson som bor på orten. Hon gillar området runt Ekekullen, som hur tycker är väl bevarat och något vi alla ska vara rädda om.

Ingalill från Anderstorp tycker det är superbra att utegymmet kommit till.

- Det är superbra att gymmet kommit till. Nu kan exempelvis föräldrar träna samtidigt som deras barn leker nedanför i lekparken, säger Inga-Lill Andersson från Anderstorp.

Frida Bladh, Gnistans gymnastikförening visar hur redskapen ska användas.

Frida Bladh från Gnistans gymnastikförening visar hur träningsredskapen kan användas.

Under dagen fanns även gymnastikföreningen Gnistan vid Ekekullen. Frida Bladh från föreningen stod vid träningsredskapen och visade hur de fungerar för nyfikna besökare.

- Det är ett helt fantastiskt initiativ, och mycket roligt att utegymmet nu finns på plats. Varje motionär kan nu komma hit och träna på sina egna villkor, och tycker man att det är lite för lätta vikter kan man alltid köra några fler repetitioner, säger Frida och skrattar.

Invigningstal och bandklippning

På plats vid invigningstalet och för att klippa bandet fanns såväl fritidsnämndens ordförande som representanter från Anderstorps Rotaryklubb .

- Det är positivt att utegymmet nu har kommit till, i ett gott samarbete med Rotary. Jag hoppas att det kommer väl till användning för såväl alla Anderstorpsbor som övriga kommuninvånare, säger Tommy Stensson (S), fritidsnämndens ordförande.

- Vi är mycket glada för att utegymmet kommit till. Det har varit fantastiskt roligt att se hur hela samhället slutit upp, med goda samarbeten mellan oss och kommunen, lokala företag, föreningar och privatpersoner. Det har varit många inblandade, säger Kicki Falk, Anderstorps Rotaryklubb.

Samarbete mellan många parter

För drygt 1,5 år sedan kontaktade Anderstorps Rotaryklubb kommunen med frågan om man kunde utveckla området kring Ekekullen I Anderstorp. De visade upp ett förslag som kommunen ställde sig positiv till. Ett samarbete inleddes som lett fram till att utegymmet anlagts och nu invigts.

Kommunen har bidragit med träningsutrustningen. Rotary har bekostat anläggningsarbetet. Det är även överenskommet att Rotary har hand om skötsel, drift och städning av utegymmet.

Fortsatt satsning på Ekekullen

Senare i år ska det även byggas en ny grillplats på Ekekullen i ett samarbete mellan Anderstorps Rotaryklubb och kommunens tekniska förvaltning. Dessutom kommer elever från Gislaveds gymnasium involveras i projektet. Eleverna kommer att gjuta sittbänkar och grillplatsen. Grillplatsen är planerad att byggas under hösten och stå färdig till pulkasäsongen.

Bildspel från invigningen av utegymmet på Ekekullen

Sidan uppdaterades senast: