Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Danza vann första pris

I helgen vann Danza från Gislaveds Dansstudio första priset i battletävlingen Urban North som genomfördes för andra året i rad i Umeå.

Urban North är en dansbattle tävling med deltagare ifrån hela Sverige. Andrea Donoso Lillo, dansutvecklare på Gislaveds Dansstudio, deltog tillsammans med sitt team Danza i tävlingen som vann första priset i kategorin Showcase competition.

- Det känns jättekul! Vi fick verkligen jättefin respons ifrån juryn. Plus en väldigt fin glaspokal och fyra tusen kronor. Jag tror vi stack ut lite ifrån mängden, då det här är en urbansk tävling körde många hiphop, men vi hade en mer modern stil, säger Andrea Donoso Lillo.

Under Urban North tävlas det i kategorierna Showcase competition och All style battle. I den kategori som Danza vann i, Showcase competition, får laget laget framföra en koreografi i valfri dansstil.

- I vårt lag var det jag och Anna Hiljemark som satt ihop koreografin, den har vi tillsammans med övriga fem dansare repeterat nu inför den här tävlingen, berättar Andrea Donoso Lillo.

Spontant inhopp gav semifinalplats

I den andra kategorin, All style battle, dansar man individuellt. Andrea berättar att det inte var någon anmäld från deras lag här.

- Men när vi blev tillfrågade på plats om vi inte var sugna på att delta så fick en av våra tjejer, Maja, lite feeling och hoppade in. Övriga deltagare hade förberett sina framträdanden men Maja körde helt på känsla och tog sig ända till semifinal! En helt otrolig prestation, säger Andrea Donoso Lillo.

Team Danza

Förutom Andrea Donoso Lillo och Anna Hiljemark består team Danza av Astrid Holmstrand, Moa Möller, Maja Dahlbäck, Elin Hiljemark och Julia Turesson.

- Man kan säga att Danza är en sammansatt grupp av elever som är extra motiverade på lite högre nivå. Vi uppträder ibland och tävlar ibland, berättar Andrea Donoso Lillo.

Gislaveds Dansstudio startades 2003 och bedrivs av Kulturförvaltningen. Här erbjuds olika danskurser förungdomar i åldrarna 6-20 år.

Film på det vinnande bidraget

 Det vinnande bidraget med Danza, koreografin heter "ONE".

Sidan uppdaterades senast: