Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Nyheter för dig som kör elbil

Från och med den 1 oktober kan du snabbladda din elbil / laddhybrid vid Smålandia i Gislaved. Samtidigt införs ett betalningssystem för laddning.

Då det tidigare inte funnits någon betalningslösning för laddstationer har det fram tills nu varit gratis att ladda sin bil på laddstationerna i kommunen. Från den 1 oktober kommer Gislaved Energi, vilka äger de publika laddstationerna i kommunen, att förse dem med en betallösning. Först ut är handelsområdet Smålandia i Gislaved samt Stortorget i Gislaved. Till en början kommer betalning endast vara möjligt via ett speciellt betalkort, Eways RFID-kort som beställs via Eways webbplats och sedan skickas ut till beställaren med post.

Inom en snar framtid kommer du även att kunna betala via appen Laddkollen. Dessutom är en tjänst för Swish-betalning under utveckling.

Ny snabbladdningsstation

I samband med att den nya betalningstjänsten tas i bruk har det satts upp en ny laddstation vid Smålandia i Gislaved. Det är en snabbladdningsstation som har upprättats med stöd från Klimatklivet. På ungefär 20 minuter kan du ladda upp ditt batteri fullt.

Utöver den nya snabbladdningsstationen finns publika laddstationer på flera platser i kommunen. Mårtensgatan 27 (parkeringen vid Gislaved Energis kontor) samt på Stortorget i Gislaved. I Anderstorp finns två laddstationer, en vid Anderstorps sporthall och en på torget. Det finns också laddstation i Smålandsstenar på parkeringen utanför Torghuset samt vid stationen i Hestra.

Laddstationer viktig trygghet för elbilsägare

- Den publika laddningen utgör endast en mindre andel av alla laddningar, men är ett viktigt komplement för att öka möjligheterna och tryggheten för de som kör laddbara bilar i kommunen. Huvuddelen av all billaddning sker idag vid icke-publika laddstationer, exempelvis på privata parkeringsplatser säger, Kamilla Florentzson, energiingenjör på Gislaveds Energi.

Sidan uppdaterades senast: