Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Slutresultat av folkomröstning

Slutsammanräkningen för den kommunala folkomröstningen om placering av ny simhall i Gislaveds kommun genomfördes måndagen den 24 september, och nu har vi ett resultat.

I dag finns två simhallar i Gislaveds kommun, en i Gislaved och en i Anderstorp. Båda anläggningarna ägs av kommunen, men den i Anderstorp drivs i nuläget av en förening.

Anläggningarna är närmare 50 år gamla och är mycket slitna. Då de båda simhallarna har brister som kräver omfattande åtgärder, vill en majoritet av kommunfullmäktiges ledamöter att en ny simanläggning ska byggas.

Vart ska nya anläggningen placeras?

Kommunfullmäktige beslutade i våras att en rådgivande folkomröstning skulle hållas för att låta kommuninvånarna tycka till om den nya anläggningen bör placeras i Gisle eller i Mossarp. Ett politiskt ställningstagande var att om minst 50% valdeltagande uppnåddes, så skulle majoritetsförslaget följas.

Under valdagen den 9 september, samt i samband med förtidsröstningen, kunde alla röstberättigade invånare i Gislaveds kommun även rösta i en folkomröstning kring var den nya anläggningen ska byggas.

Den 24 september genomfördes en kontrollräkning av folkomröstningen. Sammanräkningen gjordes av valnämnden. Totalt antal röstberättigade i valet var 22 507 personer, utav dessa valde 10 274 att rösta. Därmed nådde deltagandet inte upp till 50%.

Resultatet av folkomröstningen blev följande:

4842 personer röstade på Gisle
2928 personer röstade på Mossarp
2138 personer valde alternativet ”avstår från att rösta på någon av ovanstående placeringar”.
366 röster ogiltigförklarades.

Sammanställning av den kommunala folkomröstningen i Gislaved avseende ny simhall. Pdf, 66.7 kB, öppnas i nytt fönster.

- Vi vill tacka alla våra invånare i Gislaved som deltog och la sin röst i folkomröstningen. Tyvärr nådde valdeltagandet inte ända upp till 50%, vilket innebär att frågan återgår till att diskuteras i Kommunfullmäktige säger Marie Johansson (S), Kommunstyrelsens ordförande


Sidan uppdaterades senast: