Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Nytt avfallssystem

I oktober är det dags för dig som fastighetsägare att göra ditt val för en renare vardag och för framtiden. Håll utkik i din brevlåda där det snart landar mer information från SÅM.

Meddelande från SÅM (Samverkan, återvinning, miljö) som har det kommunala ansvaret för hushållsavfall:

Under början av 2019 kommer införandet av ett nytt system för avfallsinsamling att påbörjas i Gislaved, Gnosjö och Värnamo kommuner. Avfallssystemet går under namnet fastighetsnära insamling (FNI), och består av dels utsortering av matavfall, dels möjlighet att sortera förpackningar direkt i sopkärlet.

Det nya systemet kommer att vara frivilligt, och du kommer att få göra ditt abonnemangsval under hösten 2018. Mer information om hur du väljer abonnemang kommer i din brevlåda i början av oktober från SÅM.

Utskicket, som är riktat till samtliga villa- och fritidshusägare består av en informationsbroschyr samt ett brev med information avseende den webbsida där du kan genomföra ditt abonnemangsval. Du som inte har tillgång till dator kan istället skicka in dit val via talong.

Information om fastighetsnära avfallshantering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunalförbundet SÅM

SÅM är ett kommunalförbund som Gislaveds, Gnosjö, Vaggeryds och Värnamo kommuner bildat tillsammans. Det är ett nytt, gemensamt steg för de fyra kommunerna med fokus på en bättre miljö. Sedan den 1 januari 2018 är det SÅM som sköter insamling och hantering av hushållsavfall samt ansvarar för återvinningscentralerna i samtliga fyra kommuner.

Sidan uppdaterades senast: