Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Dags för temaveckan fokus hållbarhet

Den 15-20 oktober arrangerar vi temaveckan Fokus Hållbarhet. Välkommen att ta del av flera olika workshops, föreläsningar och andra aktiviteter.

Tillsammans med andra aktörer arrangerar vi temaveckan Fokus Hållbarhet den 15-20 oktober, kopplat till de Globala målen och Agenda 2030 som antogs av FN:s generalförsamling 2015.

Under veckan kan du kostnadsfritt delta i olika aktiviteter varje dag på olika orter i kommunen.

- För oss i Gislaveds kommun är arbetet med de globala målen och Agenda 2030 väldigt högt prioriterat och vi vill att alla ska känna att man kan vara med och bidra till en hållbar utveckling i stort som smått, säger Malin Aronsson, kommundirektör.

Program för hela veckan

Under Fokus Hållbarhetsveckan kommer du som besökare bjudas på flera olika aktiviteter, föreläsningar och workshops. Bland annat kommer chefredaktören och sociala medierexperten Frida Boisen prata om digitalisering, Navid Modiri håller en fördomsworkshop och berättar om egna erfarenheter kring att vara flykting och att växa upp i Sverige. Dessutom ges möjlighet att testa elbilar, elcyklar, segways och mycket mer. Veckan avslutas med en hållbarhetsmässa på Torghuset i Smålandsstenar.

- Jag är mycket imponerad och stolt över vårt program och inte minst de gästföreläsningar som kommer att ges, säger Malin Aronsson.

Agenda 2030

Agenda 2030 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett gemensamt program där syftet är att skapa medvetenhet till hur vi förhåller oss till vår värld. Agendan antogs av FN:s alla medlemsstater 2015 och består av 17 globala mål för en hållbar utveckling. Den ska fungera som en vägledning för både FN och världens länder att tillsammans nå en socialt, miljömässig och ekonomisk hållbar utveckling.

Syftet med vår temavecka är att besökaren ska få kunskap och inspiration om vad Agenda 2030 kan betyda lokalt och skapa engagemang i frågor som rör hållbar utveckling.

 

Sidan uppdaterades senast: