Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Lär dig mer om nya avfallssystemet

Lördag 20 oktober kan du lära dig mer om det nya avfallssystem som införs 2019, se hur en tömning går till och undersöka de nya kärlen.

I början av 2019 införs det nya systemet för avfallsinsamling, fastighetsnära insamling, FNI. För att du ska kunna titta på de nya kärlen, se hur en tömning går till och ställa frågor åker SÅM (Samverkan Återvinning Miljö) på roadshow.

Lördag den 20 oktober besöker de Reftele, Smålandsstenar, Gislaved och Anderstorp:

10.00-11.00   Reftele, Lantmännen
11.30-12.30   Smålandsstenar, Torghuset
13.30-14.30   Gislaved, Smålandia
15.00-16.00   Anderstorp, ICA Supermarket

Om FNI

FNI består dels av utsortering av matavfall och dels av möjligheten att sortera förpackningar direkt i sopkärlet. Det nya systemet är frivilligt och du som villa- eller fritidshusägare gör ditt abonnemangsval under oktober.

Kommunalförbundet SÅM

SÅM är ett kommunalförbund som Gislaveds, Gnosjö, Vaggeryds och Värnamo kommuner bildat tillsammans. Det är ett gemensamt steg för de fyra kommunerna med fokus på en bättre miljö. Sedan den 1 januari 2018 är det SÅM som sköter insamling och hantering av hushållsavfall samt ansvarar för återvinningscentralerna i samtliga fyra kommuner.

Sidan uppdaterades senast: