Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Stor tillväxt i kommunens näringsliv

Det går bra för företagen i kommunen. Vi har näst bäst tillväxt i länet, enligt kreditupplysningsföretaget Syna.

Kommunen tilldelas ett mycket fint kvitto på att vi har ett bra och fungerande företagsklimat. Gislaveds kommun blev tvåa i Bästa Tillväxt 2018 i Jönköpings län. Därmed kliver kommunen upp ett steg jämfört med förra året, och hamnar nu på andra plats bland länets kommuner när det gäller företagens tillväxt. Gnosjö vann priset Bästa Tillväxt i länet och Värnamo kom på tredje plats.

Kommunens näringsliv mår bra

Anton Sjödell, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och ansvarig för kommunens näringslivsfrågor menar att placeringen beskriver verkligheten på ett bra sätt och att tillväxten visar att kommunens näringsliv mår bra.

- Det här resultatet är mycket glädjande. Jag känner mig ännu mer entusiastisk till att skapa bättre förutsättningar för vårt näringsliv så att de kan fortsätta att utveckla sin verksamhet.

Resultat av god samverkan

Vi behöver ett väl fungerande näringsliv i kommunen för att ha råd med vår välfärd. Företagen har stor betydelse för kommunens utveckling.

- Ett glädjande resultat att tillväxten i kommunen är stark. Det visar på ett bra näringslivsklimat. Jag är lite besviken att det inte blev en förstaplats men den tar vi nästa år, säger Leif Österlind, näringslivschef.

Utmärkelsen Bästa Tillväxt

Kreditupplysningsföretaget, Syna, granskar årligen tillväxten i Sverige. De tittar på boksluten från alla svenska aktiebolag och utmärkelsen Bästa Tillväxt går till den kommun i respektive län med störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Konkreta fakta mäter företagen

Tre värden mäts när Syna granskar företagen:

  • Andelen företag som har en ökning av omsättning med fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av ovan nämnda skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Sidan uppdaterades senast: