Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Idag firas Finlands självständighetsdag

Idag den 6 december flaggar vi för Finlands självständighetsdag.

Som finskt förvaltningsområde vill vi uppmärksamma Finlands självständighetsdag och vi flaggar därför med finska flaggor vid kommunhuset. Dagen räknas som Finlands nationaldag och firas till minnet av självständighetsförklaringen från Ryssland 1917.

Vi uppmärksammar Finlands självständighetsdag av två anledningar, dels har vi en stor del av våra kommuninvånare som har rötter i Finland, och dels är vi ett finskt förvaltningsområde. Det innebär att den sverigefinska minioriteten i Gislaved har ett förstärkt skydd, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S).

Idag beräknas antalet finska personer med finsk bakgrund i Sverige till cirka 675 000 personer (2017). I Gislaveds kommun finns cirka 2600 personer.

Sidan uppdaterades senast: