En äldre dam som stödjer sig när hon går med en kvinna i en trädgård.

Informationsfilmer för dig som behöver omsorg, stöd och hjälp

Som kommun har vi ansvaret att stötta och hjälpa invånare genom hela livet. Våra behov ser olika ut beroende på situation och var i livet man befinner sig, och ibland kan man behöva stöd och hjälp av andra.

Om du saknar förmågan att ta hand om dig själv eller ditt hem på grund av din hälsa så kan du ansöka om hjälp hos oss. Kommunen erbjuder olika former av omsorg, stöd och hjälp så att alla invånare ska kunna leva ett så inflytelserikt, självständigt och bra liv som möjligt.

Informationsfilmer

Vi har gjort informationsfilmer om vilket stöd du kan få av kommunen. Filmerna förklarar hur du går tillväga för att ansöka om hjälp, vilket stöd kan få, och hur vi arbetar inom kommunen för att hjälpa dig på bästa sätt.

Fler filmer kommer att tas fram löpande för andra områden där du kan behöva stöd från oss.

Läs mer på vår sida om omsorg, stöd och hjälp där du även kan ta del av filmerna.

Sidan uppdaterades senast: