kulturstipendium och kulturpris

Kulturstipendiet och kulturpriset kan delas ut till en person som är född eller uppvuxen i Gislaveds kommun eller som har annan särskild anknytning till kommunen. Grupper, föreningar eller institutioner som har sin huvudsakliga verksamhet inom kommunens kulturliv är också behöriga att lämna ansökan eller nominera.

Så här ansöker eller nominerar du

Ansökan till kulturstipendiumet eller nominering till kulturpriset lämnas in senast den 15 oktober och görs via Föreningsportalen (IT-system). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innan du kan göra ansökan eller nominering behöver du skapa en profil och legitimera dig via mobilt BankID. Kontakta kommunen om du inte har möjlighet att skicka in din ansökan digitalt.

Bestämmelser för kulturstipendiet

Kulturstipendiet utgår i form av bidrag för utbildning och fria studier till den som visat lovande anlag för fortsatt konstnärlig och vetenskaplig verksamhet inom skilda kulturområden. Kulturstipendiet kan även utgå för att uppmuntra och stödja projekt och insatser av nyskapande karaktär.

Bestämmelser för kulturpriset

Kulturpriset delas ut för att uppmärksamma gjorda insatser inom Gislaveds kommuns kulturliv.

Du kan läsa mer om kulturstipendiet och kulturpriset i Bestämmelser för Gislaveds kommuns kulturstipendium och kulturpris. Pdf, 120.4 kB.

Sidan uppdaterades senast: