Kommun och politik

Gislaveds kommun består av en politisk del och en förvaltningsorganisation. Våra politiker bestämmer huvuddragen för verksamheten och hur pengarna fördelas. Det är sedan tjänstemännen i förvaltningsorganisationen som verkställer besluten som politikerna fattat.

Kommundirektör

Anders Johansson är kommundirektör (kommunchef) och därmed den högsta chefen för alla anställda i Gislaveds kommun.

Kommunalråd

Carina Johansson är styrande kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Hon är ledare för det politiska partiet centerpartiet.

Anton Sjödell är kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor. Han är kommunstyrelsens 1:a vice ordförande och ledare för det politiska partiet moderaterna.

Inga-Maj Eleholt är kommunalråd med ansvar för sociala frågor. Hon är företrädare för det politiska partiet centerpartiet.

Maria Gullberg Lorentsson är kommunalråd med ansvar för barn- och utbildningsfrågor. Hon är företrädare för det politiska partiet moderaterna.

Kommunalråd för oppositionen

Marie Johansson är kommunalråd för oppositionen och kommunstyrelsens 2:e vice ordförande. Hon är ledare för det politiska partiet socialdemokraterna.

Så här styrs kommunen

Kommunen styrs av en majoritet som består av Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. De har även en valteknisk samverkan med Westbopartiet.

Mandatfördelning 2019-2022

Centerpartiet: 10 mandat
Moderaterna: 8 mandat
Liberalerna: 2 mandat
Kristdemokraterna: 2 mandat
Socialdemokraterna: 13 mandat
Vänsterpartiet: 1 mandat
Miljöpartiet: 1 mandat
Sverigedemokraterna: 7 mandat
Westbopartiet: 4 mandat
Kommunistiska partiet: 1 mandat

Kontakta en politiker

Kontaktuppgifter till kommunens politiker och förtroendevaldalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades senast: 2020-05-12