Flytta ditt företag hit

Kartbild över Gislaveds kommun

Klicka på kartan för att se den större

Välkommen till Gislaveds kommun, här finner du en unik produktmix inom tillverkningsindustrin, en växande tjänstesektor och en levande landsbygd.

Vi har många kända varumärken som Skeppshults cykel, Skeppshults gjuteri, Rapid, Gislaved däck, AGI-däck, Åzas tomtar, Golvabia, Stolab, Etaq hjälpmedel m.fl. som är resultatet av mod, uppfinnelserikedom och en lång tradition av företagsamhet.

Gislaveds kommun är en del av Gnosjöregionen i Småland, en region som är känd för sin entreprenörsanda. Vi är stolta över våra företag som till största delen består av en mycket varierad industri med en hög specialistkompetens inom olika områden. Vi har också en stor variation av service och tjänsteföretag, butiker i alla våra orter samt ett rikt skogsbruk och lantbruk.

Området är unikt i Sverige med många lokalt ägda företag som engagerar sig i samhällutvecklingen. Gislaveds kommun är en familjevänlig kommun med en framstående äldreomsorg, nio förskolor, nitton grundskolor, flera gymnasieskolor, och en musikskola. Det finns ett rikt kulturutbud inom bland annat konst och musik. Vi är nästan 29000 invånare, fler än 3000 organisationer och vi har ett rikt och inspirerande föreningsliv.

Det är lätt att hitta hit och även ta sig till kringliggande städer: Riksväg 26 (Nissastigen) till Halmstad och 27 till Växjö, och Göteborg. Närmaste flygplatser är Jönköping. Växjö och Landvetter.

Det finns också järnvägslinjerna Halmstad- Nässjö, Kust-till-kustbanan mellan Göteborg och Kalmar samt ett flertal busslinjer.

Du är hjärtligt välkommen till oss, här finner du både stadsmiljö och landsbygd, 388 sjöar och en fantastisk natur.

Om du vill flytta hit så finns vi här för dig. Ring eller maila på 0371-810 00 kommunen@gislaved.se

Specialistfunktioner

  • Näringslivsstrateg, om du behöver en väg in, eller om du har frågor, synpunkter och idéer kring kommunens näringslivsfrämjande arbete.
  • Turismstrateg, om du har frågor kring besöksnäringen.
  • Mark och Exploatering, om du har frågor kring mark och lokaler.
  • Bygg och Miljö, om du har frågor om bygglov och tillstånd.
  • Upphandling, om du har frågor kring kommunala upphandlingar.
  • Näringslivsbolaget, om du har frågor om att starta eget, företagsutveckling, företagsnätverk och näringslivsutveckling.

Sidan uppdaterades senast: 2019-08-05