Feriepraktik

Vi erbjuder varje år praktikplatser till Gislaveds kommuns skolungdomar. Syftet med feriepraktik är att skapa sysselsättning för att ge ungdomarna en chans att prova olika yrken och branscher i kommunens verksamheter. Genom feriepraktiken ges ungdomar värdefulla erfarenheter av arbetslivet som de kommer att ha nytta av hela livet.

Feriepraktiken riktar sig till ungdomar som slutar årskurs 8 och 9 i grundskolan eller årskurs 1 och 2 på gymnasiet och särskolan.

Som feriepraktikant går man bredvid ordinarie personal och följer arbetet på en kommunal arbetsplats eller i en förening som är verksam i kommunen. En feriepraktikant är inte en sommarvikarie, och får därför inte heller en lön, utan en ersättning som betalas av Gislaveds Kommun.

Du praktiserar sex timmar per dag, måndag-fredag (förutom midsommarafton då alla är lediga). Arbetstiden kan komma att variera beroende på verksamheternas behov.

Som feriepraktikant kommer du att få en utmärkt chans att bilda dig en egen uppfattning om hur det är att jobba inom en kommunal verksamhet.

Kontaktinformation Navigatorcentrum

Besöksadress:

Arbetsmarknadsorganisationen (AMO)
Töråsvägen 16, Anderstorp

Öppettider:

Mån-fre 07.30-16.00

Sidan uppdaterades senast: 2018-10-17