Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Chefer nominerade till "årets unga ledande kvinna"

Utmärkelsen ”Årets unga ledande kvinna” syftar till att lyfta fram fler ledarförebilder i länet. I år är kommunens avdelningschefer Amra Salihovic och Julia Vikman nominerade.

Amra Salihovic, avdelningschef för hållbar utveckling, och Julia Vikman, tf HR-chef, är nominerade till den prestigefyllda utmärkelsen för 2018.

Jag är oerhört stolt över att dessa två duktiga unga ledare från vår verksamhet är nominerade som årets unga ledande kvinna säger Malin Aronsson, kommundirektör. Vi har de senaste åren genomfört ett omfattande arbete för att skapa en gemensam bild över hur chef- och ledarskap ska se ut för att vara framgångsrikt och här ser vi ett fantastiskt resultat av det.

Framgångsrikt ledarskap

Kommunen har sedan flera år arbetat utifrån en tydlig vision av vad ett framgångsrikt ledarskap är. En chef i kommunens organisation är engagerad, lyhörd, tydlig och analytisk.

Kommunen har en egen ledarskapsakademi för att ta tillvara på egna talanger och vara en attraktiv arbetsgivare. Varje chef har ett mycket viktigt uppdrag och leder sin verksamhet genom att bygga relationer och skapa delaktighet. Som chef i kommunen är man en god förebild för sina medarbetare.

Fler kvinnor i ledande befattningar

Utmärkelsen ”Årets unga ledande kvinna” instiftades för att skapa förutsättningar för fler kvinnor i ledande befattningar, utmana näringsliv och organisationer att tänka nytt samt bidra till att lyfta fram fler förebilder. Då majoriteten av ledarna i Jönköpingsregionen i dagsläget är män såg man ett behov av att lyfta fram fler kvinnor.

Till utmärkelsen Årets unga ledande kvinna är 22 kvinnor inom Jönköpings län nominerade. En jury avgör vem som tar hem och utmärkelsen, vilket presenteras i slutet av februari. Läs mer om utmärkelsen på Årets unga ledande kvinna Länk till annan webbplats..

Motivering till nomineringarna:

Amra Salihovic Länk till annan webbplats.
Avdelningschef Hållbar utveckling, Gislaveds kommun
Amra har skapat tydliga strukturer för Gislaveds kommuns arbete inom hållbar utveckling och har med sitt stora engagemang flyttat frågorna högre på kommunens agenda. Hon leder med tydliga värderingar och brinner för att skapa attraktionskraft till demokratibranschen.

Julia Vikman Länk till annan webbplats.
tf HR-chef, Gislaveds kommun
Julia har skapat Gislaveds kommuns ledarskapsakademi som både utvecklar framtidens ledare och tar tillvara de erfarna ledarnas kompetens. En tydlig mission är att krossa fördomarna om offentlig sektor och hon har med ledorden tillit och förtroende skapat en röd tråd i sitt ledarskap.

Sidan uppdaterades senast: