Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Stöd för utbyggnad av bredband

För att påskynda utbyggnaden av fibernät och ge alla invånare möjlighet att ansluta sig till bredband kan föreningar och företag få finansiellt stöd.

Det pågår flera projekt för att bygga fiber på landsbygden i kommunen, dock saknar fortfarande en del företag och boende möjlighet att ansluta sig till fibernät.

För att påskynda utbyggnaden finns det möjlighet för fiberföreningar, företag och marknadsaktörer att ansöka om stöd från Gislaved Energi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för utbyggnad av bredband inom Gislaveds kommun. Stödet är tänkt att skapa förutsättningar för att kunna bygga ut bredband till de områden som idag inte kan erbjudas fiberanslutning.

Mer information om hur det går till att ansöka stöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns på Gislaved Energi webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kommunens bredbandsstrategi innebär att minst 90 procent av medborgare och näringsliv ska ha möjlighet att ansluta sig till bredband med minst 100 Mbit/s överföringshastighet senast år 2020.

Sidan uppdaterades senast: