Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Första spadtaget för Danslokaler i Glashuset

Arbetet med tillbyggnaden av Glashuset är nu i full gång där bland annat två nya danslokaler kommer finnas för den populära dansverksamheten.

I fredags 29 mars togs de första spadtagen för den del av Glashuset som kommer innehålla två helt nya och fräscha danslokaler. Bygget beräknas stå klart kring årsskiftet 2019/2020 och planeras bli cirka 1000 kvadratmeter stort totalt. Förutom två danslokaler och omklädningsrum kommer tillbyggnaden även innehålla personalutrymme.

Det känns helt fantastiskt! Vi har väntat många år på de här lokalerna, dansintresset i den här bygden är enormt, det här är ett lyft för hela kommunen, säger kulturchef Magnus Jonsson.

Så här kommer den nya utbyggnaden se ut när den är klar.

Film från första spadtaget

Lisbeth Andersson (M) fastighets- och servicenämndens ordförande, Magnus Jonsson, kulturchef, Staffan Svensson projektansvarig, GBJ Bygg AB och Henric Lundvall projektledare fastighets- och serviceförvaltningen sätter spadarna i jorden för tillbygget av Glashuset.

Film över Glashusets område

Drönarfilm över Glashusets område och byggarbetsplatsen för tillbyggnaden. Filmen är gjord av GBJ Bygg AB.

Bättre anpassade lokaler

Behovet av danslokaler kommer både ifrån gymnasiet och Gislaveds Dansstudio som är en verksamhet inom kommunens kulturförvaltning. Under vardagarna använder elever från Estetiska programmets dansinriktning lokalerna och från klockan 16 fram till 20.30 kommer medlemmarna i Gislaveds Dansstudio. Den stora danslokalen kommer vara på 200 kvm och den mindre på 120 kvm. 

Efter 17 år av tillfälliga lokallösningar får vi äntligen en permanent lösning. För första gången sedan starten 2002 får våra danslärare och alla deras elever lokaler som fullt ut fungerar för deras verksamhet, de har väntat länge och jag vet att detta betyder mycket för dem och för kommande dansgenerationer, säger Magnus Jonsson.

"Det känns helt fantastiskt, vi är många som varit i den här processen och väntat länge på lokalerna", säger Magnus Jonsson, kulturchef Gislaveds kommun.

"Det känns helt fantastiskt, vi är många som varit med i den här processen och väntat länge på startskottet av bygget", säger Magnus Jonsson, kulturchef Gislaveds kommun.

Här ska nya tillbyggnaden stå klar årsskiftet 2019/2020.

Här ska nya tillbyggnaden stå klar årsskiftet 2019/2020.

Knut Venholen, avdelningschef Fastighetsförvaltningen och Lisbeth Andersson

Lisbeth Andersson (M), fastighets- och servicenämndens ordförande och Knut Venholen, avdelningschef fastighet- och serviceförvaltningen. "Det känns jättebra att bygget nu kommer ta form och att dansverksamheten får välanpassade lokaler och är igång där i januari 2020. Både elever och invånare har fått vänta länge, säger Lisbeth Andersson.

Tf. barn- och utbildningschef Agneta Åhsberg deltog vid spadtaget och var glad att eleverna äntligen kan se fram emot nya lokaler:  ”För estetprogrammets dansinriktning så är detta ett stort lyft att de får ändamålsenliga lokaler”.

Tf. barn- och utbildningschef Agneta Åhsberg deltog vid spadtaget och glad att eleverna äntligen kan se fram emot nya lokaler: ”För estetprogrammets dansinriktning så är detta ett stort lyft att de får ändamålsenliga lokaler”.

Urban Nilsson (C), ordförande i kulturnämnden hjälper till servera kaffe i Glashuset vid första spadtaget av tillbyggnaden.

Urban Nilsson (C), ordförande i kulturnämnden hjälper till servera kaffe i Glashuset vid första spadtaget av tillbyggnaden: "Här har vi verkligen proffsverksamhet. Det ska bli roligt när dansen kommer igång i de nya lokalerna och jag hoppas att allt nu flyter på så att det går enligt planerna."

Henric Lundvall från fastighet- och serviceförvaltningen och ny projektledare sedan januari 2019 för tillbyggnad av Glashuset: "Jag vet att mina föregångare jobbat hårt för det här projektet under lång tid så det känns jättespännande att vara med nu när arbetet går in i en ny fas och att man ser att det fysiskt börjar ta form”

Sidan uppdaterades senast: