Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

En  inomhusbassäng med ungdomar i poolen och en manlig tränare som stretchar vid sidan av

Ungdomar från London på träningsläger i Gislaved

Kommunen har besök av en grupp från simklubben Enfield Swim Squad i London som bytte storstaden mot Gislaved. 29 ungdomar och fyra tränare har ett intensivt träningsläger under åtta dagar.

Besöket från den Londonbaserade simklubben sker i samverkan med Smålandsstenars Simsällskap (SSS) och Gislaveds kommun. Det är första gången som man besöker Småland och Sverige. Förra gången hölls lägret på Mallorca. Totalt är det 29 ungdomar i åldern mellan 14 - 19 och fyra tränare som deltar i simlägret som de kallar "Team Sweden 2019".

29 stycken ungdomar framför en skylt där det står Välkommen Welcome på engelska

Ungdomarna och deras tränare anlände till Landvetter söndag 5/4

330 000 invånare i Enfield

Ungdomarna kommer från ett större upptagningsområde i norra London och tränar med Enfield Swim Squad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Southbury leisure center. Centret som byggdes ut i samband med OS i London 2012 ligger i London Borough of Enfield, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.ett område med över 330 000 invånare.

Flera av ungdomarna simmar och tävlar på elitnivå. För att kunna koppla bort vardagen och helt fokusera på träningen är det av vikt att lägret sker utanför den hektiska storstaden. Kriterierna för simlägret var att det skulle finnas en 50 meter inomhuspool och ett lugnt område med närhet till natur och där man inte behöver bil för att ta sig.

Simhall med en sverigeflagga, barn i poolen

Gislebadets 50-meters pool lockade våra besökare.

Från Southbury leisure center till Gislehallen

I Gislaved är tillvaron enkel och smidig och det minimala avståndet mellan faciltiteterna gör att det är enkelt att hålla koll på allt. Gänget vistas på Gisleområdet och de bor, äter och tränar inom en radie av ett par 100 meter. Här kan de glömma stressen i vardagen, trafiken och alla storstadsljud.

Gislaved är ett fantastiskt ställe, vi trivs jättebra här. Det är vackert, rofyllt och vi älskar möjligheterna vi har på vårt träningsläger här säger huvudtränaren; coach Callum Doyle. För oss är det en enorm fördel med upplägget vi har tillgång till.

Tre man utanför en byggnad med skylt Bad och Sporthall

Från vänster; head coach Callum Doyle, badmästare Przemyslaw Kucharczyk och assistant coach Marcin Paszek.

Träningskamrater återförenas

Att simlägret förlades just till Gislaved beror på att Gislebadets badmästare Przemyslaw Kucharczyk tidigare tränat och tävlat med assisterande tränaren för Londonklubben; Marcin Paszek.

Vi upplever att vi har en hög livskvalité när vi är här och alla är trevliga, stöttande och välkomna. Vår klubb hemma i London har 1500 medlemmar. Nu vill vi gärna titta på möjligheter till utökat utbyte och utökade relationer med Smålandsstenars Simsällskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Gislaveds kommun säger Marcin Paszek. 

Vägg med en tavla där det står Smålands simsällskap

Intensivträning från 05:00

Trots att ungdomarna under denna vecka är på en betydligt lugnare plats än vanligt är det långt i från någon vila som gäller. Det är full fokus på intensivträning från morgon till kväll. Träningen börjar redan 05:00 med utomhuslöpning, och sista gympasset kör man mellan 20:30 till 22 innan det är dags att stupa i säng. Vissa dagar tränar man upp till 10 timmar.

Vi gör det mesta av möjligheten till teamträning, vi har inte kommit hela vägen till Gislaved för att vila säger Callum Doyle. Innan middagen på kvällen vid 19:30 får ungdomarna nästan två timmars fri tid, och då brukar många passa på att ta sig en sen eftermiddagslur.

Två tjejer crawlar i simbassäng

Effektiv simhallstid per dag är ca 5 timmar. Utöver detta tränar man löpning, bollsporter och gymövningar upp till 5 timmar till.

Träning och umgänge med värdklubben

Så mycket tiden har tillåtit har värdklubben Smålandsstenars Simsällskap tränat tillsammans med Enfield Swim Squad. Nu till helgen blir det mycket tid tillsammans i simhallen. Simlägret gjorde även ett avsteg från de strikta träningsrutinerna i mitten av veckan då man tillsammans med värdklubben åkte på utflykt till Göteborg och bland annat Universeum.

"Tack för att vi blivit så väl omhändertagna"

Våra Londonbesökare är nöjda över deras vistelse och hoppas på fler tillfällen att besöka kommunen.

Vi vill tacka alla trevliga smålänningar vi haft kontakt med under den gångna veckan. Vi känner oss mycket välkomna, detta har varit en fantastisk upplevelse och vi ser fram emot möjligheten att komma tillbaka hit avslutar Marcin Paszek.

En typisk dag under simlägret

04:45: gänget vaknar
05:00 – 06:00 Löpträning i naturen
06:00 – 08:00 Simträning i simhallen
08:00 – 08:30 Frukost
08:30 – 09:45 Gymövningar
09:45 – 12:30 promenad i området alt läxläsning i grupp
12:30 – 13:30 Lunch
13:30 – 14:45 Socialt umgänge, egen tid
14:40 – 17:30 Simträning simhallen
17:30 – 19:30 Fri tid, vila (många sover)
19:30 – 20:30 Middag
20:30 – 22:00 Träning i gymmet

Bilder från lägret

Sidan uppdaterades senast: