Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Musikelever bjöd på konsert

Under våren har musikelever från estetiska programmets musikinriktning varit ute på turné som avslutades med traditionsenlig vårkonsert.

Det bjöds på allt ifrån modern pop till sjuttiotalsschlager när elever från estetiska programmets musikinriktning framförde sin avslutningskonsert i Lundåkerskolans konsertsal i torsdags 11 april. Först hölls konserten för elever och lärare mitt på dagen och samma kväll framfördes en lite längre version av showen i den årliga vårkonserten.

Testat på turnélivet

Konserten görs av elever på estetiska programmet på Gislaveds gymnasium. De har ett ämne som heter "ensemble med körsång" där man får träna sig att spela tillsammans i olika grupper och med olika instrument. Varje läsår ger sig esteteleverna sedan ut på en turné vilket ingår i ämnet. Första anhalten var Åsenskolan i Anderstorp, därefter Tranängsskolan i Tranemo, Ölmestadsskolan i Reftele och Nordinskolan i Smålandsstenar.

- Turnén var väldigt lyckad och uppskattad av de högstadium vi besökte, våra elever skötte sig perfekt och tycker det varit roligt och spännande att turnera och uppträda, säger Krister Karlsson, föreståndare för det estetiska programmets musikinriktning.

"Detta var elever ur årskurs 2 och 3 på musikprogrammet som läser ämnet ensemble och körsång", Krister Karlsson, föreståndare för det estetiska programmets musikinriktning.

"Detta var elever ur årskurs 2 och 3 på musikprogrammet som läser ämnet ensemble och körsång", Krister Karlsson, föreståndare för det estetiska programmets musikinriktning.

Övning i publikframträdande

Syftet med konsertturnén är dels att eleverna ska få känna på hur det är att uppträda inför publik med allt vad det innebär och dels att visa niondeklassare som ska välja gymnasium, vad man gör inom estetprogrammet. Det är nu tionde året i rad som man genomför en turné.

Det har varit kul och en jättebra erfarenhet att framfträda inför publik och känna på hur det känns, man måste verkligen skärpa till sig och fokusera extra mycket vid konserterna, säger Ana jovasevic, en utav eleverna på musikprogrammet.

Från vänster till höger: Ana Jovasevic, Gislaved, Sabah Hashem, Gislaved, Kajsa Warl, Smålandsstenar, Linnea Hagesjö, Gislaved och Ida Hämäläinen, Hillerstorp.

Från vänster till höger: Ana Jovasevic, Gislaved, Sabah Hashem, Gislaved, Kajsa Warl, Smålandsstenar, Linnea Hagesjö, Gislaved och Ida Hämäläinen, Hillerstorp.

Gemenskap mellan klasserna

Mellan de olika scenframträdandena berättar ett par elever kortfattat om varför de valt estetprogrammet och vad de har för framtidsplaner. Bland annat berättar Linnea Hagesjö att hon hade hört att det fanns en speciell gemenskap här.

- Det stämmer verkligen, man umgås elever emellan oavsett om man går årskurs ett, två eller tre, det är inte så grupperat som det annars lätt kan bli. Jag tänker fortsätta med musiken efter gymnasiet och känner att jag fått väldigt bra grund, säger Linnea Hagesjö.

Hon berättar vidare att man kan välja kurser som exempelvis arrangera en komposition där man kan skriva egna musikstycken eller musikproduktion och lära sig jobba med mixerbord. Men vill man inte fortsätta med musik så kan man välja andra kurser som exempelvis matte, psykologi, juridik eller andra ämnen.

I konserten medverkade också esteternas kör, som leds av Maria Nordström. Kören består av elever från första och andra året. En solist medverkade också under konserten, Emanuel Wickström från Hillerstorp som framförde ett klassiskt pianostycke. Ledare för grupperna är Alexander Kroon, Magnus Karlsson, Krister Karlsson, Maria Nordström och Anette Rundberg. Samtliga är lärare på estetprogrammet.

Sidan uppdaterades senast: