Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Europeiska parlamentet

Den här gången röstar jag

Hur påverkas din vardag av EU? Välkommen att lära dig mer om hur du påverkas och varför det är viktigt att du röstar fredagen 26/4.

Vad som händer i EU kan kännas långt borta i din vardag, men det påverkar dig som kommuninvånare mycket. Maten du äter, bilen du kör, nätet du surfar på och leksakerna som dina barn leker med - allt det och mycket mer regleras av EU.

Du är med och påverkar

23-26 maj genomförs val till Europaparlamentet i samtliga medlemsländer. Här i Sverige och kommunen hålls valet söndagen den 26 maj. Det innebär att du har möjlighet att välja vem som ska representera dig i Europaparlamentet de kommande fem åren.

Oavsett om du är förstagångsväljare, van röstare eller EU-parlamentariker, om du bott här i generationer, nyss inflyttad eller precis fått rösträtt - din röst är lika mycket värd som alla andras i kommunen, Sverige och EU.

Viktigt att rösta

Inför valet kan det vara bra att skaffa extra information om EU och varför det är viktigt att vi röstar. För att göra sambandet mellan det lokala invånarperspektivet och det Europaövergripande tydligare bjuder vi in till föreläsningen Den här gången röstar jag, fredagen 26 april klockan 13 – 14:30 på Gislaveds bibliotek.

EU-flagga

Den här gången röstar jag!

Datum: Fredag 26 april

Tid: Klockan 13.00-14.30

Plats: Gislaveds bibliotek, Gislegatan 5

Föreläsningen är öppen för alla. Ingen anmälan behövs. Obs! Max 50 platser

Stor påverkan på vardagen

Din vardag påverkar allt från livsmedelskontroll av den mat du äter, energikrav på dina vitvaror till utsläppsnivåer och säkerhetskrav för din bil. Även förutsättningarna för att till exempel ringa och surfa eller studera och arbeta i ett annat EU-land påverkas av EU.

Om detta och mycket mer hör du om på föreläsningen med Klas Jansson, Europaparlamentets kontor i Sverige, Sophia El Masry, Europa Direkt i Jönköpings län och Joakim Sverker, Gislaveds kommun.

Föreläsningen arrangeras av Gislaveds kommun i samarbete med Europaparlamentets kontor i Sverige och Europa Direkt Jönköpings län.

Sidan uppdaterades senast: