Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Krisberedskapsvecka 6-12 maj

Vad gör du om din vardag vänds upp och ned? 6-12 maj pågår den årliga krisberedskapsveckan för att öka människors riskmedvetenhet.

Det krävs inte mer än några dagars strömavbrott för att mycket av det vi tar för givet ska sluta fungera; värmen försvinner, det blir svårt att laga mat, inget vatten i kranen, bankomaterna fungerar inte, mobilnäten och internet går ner. Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta att behöva klara sig själva en tid.

Syftet med den landsomfattande krisberedskapsveckan är att vi alla ska tänka till på hur man kan klara sin vardag om samhället inte fungerar som man är van vid. Initiativtagare till veckan är MSB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap).

Extra fokus på ungdomar

Vid förra årets krisberedskapsvecka skickades broschyren "Om krisen eller kriget kommer" ut till alla hushåll i Sverige. I år görs en särskild satsning på målgruppen ungdomar 13-19 år. Med aktiviteten "Vet du vad som händer vid en verklig kris?" är tanken att med inspiration och verktyg från populärkulturen om kriser och katastrofer starta en dialog med unga om verkliga kriser och vår beredskap. Därför kommer alla fritidsgårdarna i kommunen under krisberedskapsveckan ha en filmvisning av katastroffilm.

Om du inte har kvar broschyren "Om krisen eller kriget kommer" kan du komma till kommunhuset och hämta en ny eller ladda ned Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den från Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbsida.

Mer information och tips

Mer information och tips om hemberedskap kommer regelbundet uppdateras på kommunens facebooksida under krisberedskapsveckan. Du kommer också hitta mer information på vår webbsida 6-12 maj och webbsidan dinsäkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterades senast: