Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Öppet hus på Musikskolan Gislaved

Onsdag 8 maj har Musikskolan Gislaved öppet hus. Då finns möjlighet att träffa elever och lärare och få information om undervisningen.

Om du är nyfiken på musikskolans verksamhet och kanske funderat på att börja där så är detta ett bra tillfälle att komma på besök. Under öppet huskvällen onsdagen den 8 maj får du chans att se lokalerna och få veta mer om instrument, sång, drillning och körsång. Det kommer även finnas lärare på plats.

- Gislaved har ett gott rykte i musiksverige, flera av landets symfoniorkestrar har medlemmar som gått på musikskolan här och vi har även flera före detta elever som idag är kända musiker och nått internationella framgångar, säger musikskolechef Veronika Lorentzon.

Stort utbud av musikgrupper

Musikskolan Gislaved har drygt 800 elever som varje vecka undervisas av ett trettiotal musiklärare. Det finns undervisning på alla kommunens skolor och lärarna åker runt i hela kommunen och undervisar.

Musikskolan Gislaved har också ett mycket rikt utbud av orkestrar och grupper, bland annat har man fem stråkorkestrar, Gitarrorkestern, två slagverksorkestrar, kör och blåsorkestrar. Bland grupperna kan nämnas sångensembler, jazz- , folkmusik-, och rockgrupper. Eleverna börjar vanligtvis att spela i årskurs 3 och många elever håller på att spela under hela skoltiden ända tills de går ut gymnasiet. Flera av lärarna undervisar också på det estetiska programmet på Gislaveds gymnasium.

Locka nya elever

Det är tredje gången musikskolan anordnar öppet hus där syftet är att locka nya unga elever till olika instrument. I undervisningsrummen är alla instrument och även sång representerade. Evenemanget brukar också locka nyinflyttade och barn och ungdomar i olika åldrar som vill veta mer om skolans utbud av instrument och kurser.

- Under öppet huskvällen bjuder vi på fika och det blir fullt ös i hela huset. Musik i alla vrår utlovas, säger Veronika Lorentzon

Tider för öppet hus

Datum: Onsdag den 8 maj

Tid: Det är två olika starttider för öppet hus under onsdagskvällen, dels klockan 17.00 och dels klockan 18.30. Båda tillfällena har samma upplägg.

Plats: Södra Storgatan 34, Gislaved

Välkommen!

Sidan uppdaterades senast: