Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

EU-valet 26 maj

26 maj är det Europaparlamentsval och från och med onsdag den 8 maj kan du förtidsrösta.

Här kommer information om var och när du kan rösta.

EUROPAPARLAMENTSVAL

Datum: 26 maj
Europaparlamentsvalet genomförs på 19 olika ställen i kommunen. På valdagen kan du bara rösta i ditt valdistrikts vallokal som finns listat på ditt röstkort.

FÖRTIDSRÖSTNING

Datum: 8 maj – 26 maj
Förtidsröstningen genomförs på 6 olika platser i kommunen. Information om förtidsröstningsställen nära dig finns på ditt röstkort. Samtliga förtidsröstningsställen med öppettider och besöksadress hittar du på kommunens webbsida. Du kan lämna in en förtidsröst i vilken lokal som helst i hela Sverige.

RÖSTA MED BUD
Datum: 8 maj – 26 maj
Om du på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte själv kan ta dig till en vallokal eller lokal för förtidsröstning kan du rösta genom bud. Kuvert för röstning genom bud finns att hämta från den 2 maj i kommunhusets kontaktcenter och från 8 maj i förtidsröstningslokalerna. Avlämning av budröst kan ske från och med den 8 maj i förtidsröstningslokalerna.

AMBULERANDE RÖSTMOTTAGNING
Datum: 8 maj – 26 maj
Valnämnden i Gislaveds kommun erbjuder ambulerande röstmottagning för dig som har förhinder att själv ta dig till en vallokal eller förtidsröstningsställe och inte har möjlighet att budrösta. Kontakt med den ambulerande röstmottagningen får du genom valnämndens kansli.

TÄNK PÅ:
KRAV PÅ LEGITIMATION VID VAL
Samtliga röstande måste visa upp giltig legitimation. Glöm därför inte att ta med dig ID-handling och ditt röstkort när du går och röstar. Detta gäller både vid förtidsröstning och vid val i vallokal på valdagen. Du kan också styrka din identitet genom att låta någon annan gå i god för din identitet. Då måste den som går i god visa sin ID-handling. Är du känd av röstmottagaren kan den intyga din identitet.

DUBBLETTRÖSTKORT
Om ditt röstkort har kommit bort eller om du inte har fått något, kontakta valnämndens kansli.

MER INFORMATION OM EU-VALET

KONTAKT:
Valnämndens kansli når du på tel. 0371-811 43.

Sidan uppdaterades senast: