Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Festival med återvinning i fokus

207 elever deltog i Skräpfestivalen där aktiviteter som återbrukspyssel, tipspromenad och skräpdans stod på programmet.

I torsdags 16 maj anordnade avdelningen Hållbar utveckling på kommunen en skräpfestival på Stortorget i Gislaved för kommunens lågstadieelever. Syftet med festivalen var att uppmärksamma hållbarhet, återbruk och att förmedla kunskap om återvinning.

207 elever från lågstadiet på Bureskolan i Burseryd och Sörgårdsskolan i Gislaved deltog. På olika stationer fick barnen göra aktiviteter som exempelvis tipspromenad, återbrukspyssel och sorteringstävling där de bland annat lärde sig hur man sopsorterar och gjorde pyssel av petflaskor. På festivalen uppträdde danselever från estetiska programmet på Gislaveds gymnasium med en "skräpdans" där även barnen deltog.

Sidan uppdaterades senast: