Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Vi fortsätter att förbättra företagsklimatet

Svenskt Näringslivs årliga undersökning Företagsklimat visar en fortsatt stabil ökning av företagarnas syn på kommunens företagsklimat.

Hur våra företagare upplever företagsklimatet i kommunen undersöks varje år av Svenskt Näringsliv. 200 företagare har möjlighet att tycka till via en enkät. Årets resultat visar att företagen upplever ett förbättrat företagsklimat.

Det sammanfattade omdömet kring företagsklimatet har stadigt ökat från 3,12 (2016) till 3,49 (2019). I stort sett alla områden visar bättre resultat än de senaste åren.

- Det är verkligen roligt att vi nu kan se resultaten av de senaste årens förändrade arbetsätt. Det märks att vi fokuserar på rätt saker och vi kommer fortsätta att öka takten kring vårt samarbete med näringslivet, säger Anton Sjödell (M), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.

Samarbetet syns i resultatet

Företagen upplever att dialogen mellan dem och kommunledningen har förbättras, de anser även att attityden till företagande från tjänstepersoner och politiker har blivit bättre. Bygg- och miljöförvaltningen har gjort ett stort förbättringsarbete vilket jag tror ha betydelse för de siffror som vi kan se, menar Anton Sjödell (M).

- Vi har under de senaste åren arbetat aktivt med att vara ute och möta företagen, både tjänstepersoner och politiker. Internt har vi arbetat med att gå ifrån inspektion till vägledning vilket har skapat en god relation med företagen och det kan vi nu även se i resultatet, säger Malin Aronsson, kommundirektör.

Resultatet beror på ett långsiktigt arbete där fokus läggs på att skapa tillit och en stabil ökning.

- Vi kommer att fortsätta arbetet med att skapa en bra och hållbar verksamhet för de vi är till för. Samarbete och samverkan med näringslivet är en viktig pusselbit.

Läs mer om rapporten och kommunens resultat på Svenskt Näringslivs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterades senast: