Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Grön flagg för förskola i Broaryd

På Broaryds förskola spirar både växter, barn och pedagoger. De är certifierade med grön flagg vilket innebär att de jobbar med hållbar utveckling.

Broaryds förskola är en av de totalt tre i kommunen som utmärkts med certifieringen grön flagg. Med fokus på kretslopp lär sig barn och pedagoger om livet. Förskolan spenderar den mesta tiden utomhus där de odlar, komposterar, skapar och leker med naturmaterial. Detta för att väcka barnens fantasi och skapa förståelse för naturens kretslopp. Förskolan har egna höns, insektshotell och bikupor. Fokuset på hållbar utveckling uppskattas av såväl barn och pedagoger som föräldrar.

- Vi vill inspirera fler förskolor och skolor att jobba integrerat med hållbar utveckling i all verksamhet, säger Jessica Johansson, utvecklingsledare på avdelningen för hållbar utveckling.

Om grön flagg

Grön flagg är ett program skapat av Håll Sverige Rent i syfte att väcka upptäckarglädje kring hållbarhetsfrågor hos lärare och pedagoger. Målet med programmet är att ge barn och unga nya kunskaper och handlingskompetens inom hållbar utveckling.

Läs mer om certifieringen grön flagg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: