Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Bild på en man i grönrandig tröja och en kvinna i mörk kofta

Lärare i kommunen nominerade till lärarpris

Emanuela Stankovic och Ted Sandquist är nominerade till prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet som fokuserar kring förnyat lärande med stöd av it.

Kommunens lärare Emanuela Stankovic och Ted Sandquist är nominerade till lärarpriset Guldäpplet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Utmärkelsen lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. Det utdelas årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i undervisningen och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och ibland även nationellt verksamhetsfält.

Emanuela Stankovic - Lösningsfokuserad pedagog som inspirerar till lärglädje

Emanuela Stankovic arbetar på Töråsskolan F-6 i Anderstorp och har uppdrag som förstelärare. Hon är nominerad bland annat för sitt arbete med att få varje elev att känna lust att lära. De svagare får den stöttning de behöver och de starkare lyfts på det sätt som de behöver och som förstelärare delar hon med sig av sina kunskaper på ett generöst sätt och försöker alltid att vara lösningsfokuserad lyder en del av nomineringen.

Ted Sandquist - programmerande och teknikunderlättande lärare med "utanförboxentänk"

Ted Sandquist arbetar på Ekenskolan F-6 i Anderstorp och är förstelärare. Han är nominerad bland annat för sin förmåga att alltid tänka utanför boxen, att se det digitala som en självklarhet i sin pedagogiska undervisning och att göra det avancerade mycket enklare. Med hjälp av till exempel Sphero-bollar och programmering tar han sin matematikundervisning till nya höjder. Eleverna kan gå runt med lärplattor i handen, låtsas att de är sin sphero-boll och känna in banan för att sedan kunna programmera den med gradantal, hastighet med mera går det bland annat att läsa i nomineringen.

Beskedet om nomineringarna kom tidigare i veckan. De båda lärarna är glada, stolta och överraskade på samma gång. Emanuela Stankovic är överlycklig:

Vilken spännande överraskning det blev! Tänk om alla dagar kunde innehålla så roliga överraskningar. Jag blev så överrumplad och glad över nomineringen. Det är en ära att jag har fått bli nominerad till guldäpplet. Jag är glad och en aning i chock att bli uppmärksammad i mitt arbete på det här sättet.

Digital kompetens i framkant

Kommunen var en av de första kommunerna som införde digitala verktyg till alla elever, en-till-en. I förskolan och grundskolan, inklusive förskoleklass och fritidshem, har all undervisande personal sin egen lärplatta. I grundskolan har alla elever var sin lärplatta och på gymnasieskolan har varje elev antingen en lärplatta eller dator. Tekniken gör pedagogiken möjlig; kommunens lärare kan möta dagens elever och använda de bästa metoderna för framgångsrikt lärande.

Jag och mina kollegor på Töråsskolan använder digitaliseringen i undervisningen och det bidrar till att alla våra elever kan få nytta av digitaliseringens fördelar. Jag tycker själv att mitt yrke har blivit om möjligt ännu mer roligare och utmanande. Det är våra möten med andra och de utmaningar vi ställs inför som utvecklar oss säger Emanuela Stankovic.

Framgångsrikt lärande med lärspridare

I kommunens vision ska lärare alltid ha nära till kollegor i kommunen och övriga världen. Dörrarna är öppna och det finns en dela-kultur, vilket innebär att läraren aldrig är ensam. På varje förskola/skola finns det en såkallad lärspridare som är grunden i dela-kulturen. Ted Sandquist är sedan flera år tillbaka lärspridare i det som kallas kommunens IKT-organisation (Information – och KommunikationsTeknologi) som driver arbete med pedagogiska verktyg och hjälpmedel framåt.Ted mottog beskedet om nomineringen med stor glädje.

Jag har inte riktigt hunnit smälta det hela än. Detta kommer jag leva länge på! Det blir en spännande start på hösten! Det är väldigt många runt omkring i kommunens skolor som är värda en nominering. Vi ligger i framkant säger Ted Sandquist.

Det känns ju så klart extra skoj att vara en av dem som får vara med och sätta Gislaveds kommuns knappnål på Sverigekartan när det sker något i positiv riktning. Jag har inga större förhoppningar om att plocka hem äpplet men det ska bli roligt att få ta del av vad de andra nominerade jobbat med säger Ted Sandquist.

Det har gett resultat att kommunen var en av de första kommunerna som införde digitala verktyg till alla elever genom en till en. Verksamheterna har också haft gott stöd i en organiserad utvecklingsverksamhet för att kompetensutveckla all personal.

Det finns flera nyckelpersoner på förskolor och skolor som har inspirerat sina kollegor. Det är till oerhört stor glädje för oss att två av våra duktiga medarbetare uppmärksammas på det här sättet. Båda två är mycket goda förebilder och positiva medarbetare som ser möjligheter i det mesta säger Ing-Marie H. Paulsson, teamchef på kommunens barn- och utbildningsförvaltning.

Om Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium som utdelas årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Totalt har drygt hundratalet lärare och förskollärare nominerats. Årets pristagare koras på bokmässan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Göteborg, den 27 september.

Priset delas ut till en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne och partners Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Priset består, förutom av ett stipendium på 25.000 kr, av ett glasäpple med inläggning i äkta guld.

Läs mer om Guldäpplet inklusive dess jury. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades senast: