Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Intensivkurs för gröna entreprenörer

Under hösten anordnas en intensivkurs för nyblivna och blivande företagare inom gröna näringar i GGVV-området.

I samarbete med Science Park stöttar kommunens näringslivsbolag Enter nya entreprenörer att förverkliga sina företagsidéer. Intensivkursen, Kickstart gröna näringar, som startar 16 september och löper över 10 veckor erbjuder företagare inom gröna näringar att utveckla sina affärsidéer. Tanken är att hjälpa nya entreprenörer att komma i gång eller komma vidare, att skapa snabbare resultat och samtidigt få möjligheten att utveckla sina nätverk.

Är du en blivande entreprenör inom gröna näringar?

Kursen vänder sig till dig som snart ska starta, vill starta, eller nyligen har startat eget företag i GGVV-området. Vi söker dig som ser möjligheter och vill bidra med din företagsdröm och ge näring till lokalsamhället och en levande landsbygd.

Hämtar du inspiration och idéer till din företagsdröm från naturens resurser, skogen, jorden, djuren eller människorna och livet på landsbygden? Har du stora eller små idéer och kanske planer på att starta ett grönt företag inom exempelvis aktiviteter, boende, grön energi, hållbarhet, miljö? Kanske står du inför ett generationsskifte eller vill testa något helt nytt?

Fokusera och våga ta steget

Det kan vara en affärsidé du gått och tänkt på ett längre tag eller något som nyss dykt upp. Oavsett om du redan har en idé du vill utveckla, eller om du är i ett tidigt stadium av din företagsresa hjälper kursen till att få inspiration, kunskap och tips för just dina behov. Den hjälper dig att fokusera och våga ta steget.

Du lär också känna andra entreprenörer och nyckelpersoner inom gröna näringar som du får erfarenhetsutbyte med och som på olika sätt kan komma att ha påverkan på ditt framtida företagande.

Just nätverket är, som vi ser det, en av nycklarna till framgång och i kickstart-programmet bygger vi dels entreprenörernas egna tankar och idéer men även de framtida kopplingarna och samarbetena säger Daniel Backstig, affärsutvecklare på Science Park med fokus på företagare inom GGVV-området.

Mer om Kickstart gröna näringar:

Kickstart är en intensivkurs för dig som drömmer om att driva eget eller precis har kommit i gång och vill ge företaget de bästa förutsättningarna. Det går att utgå från alla orter i länet.

Programmet pågår under 10 veckors tid, förlagt till kvällstid samt en lördag för inspirationsresa. Det är 6 mötestillfällen totalt i grupp, inom GGVV-området, och individuell coachning mellan mötena.

För att få ut så mycket som möjligt av programmet är det viktigt att du är villig att avsätta tid för att satsa på din affärsidé och ditt företag.

Mer information och anmälan finner du på Science Parks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kontakta gärna affärsutvecklare Daniel Backstig på e-post eller telefon.

Sidan uppdaterades senast: