Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kulturhöst 2019

Kulturprogrammet har nyligen landat i din brevlåda och är fyllt med spännande aktiviteter. Nytt för i år är att du kan ladda ner hela programmet på din telefon via QR-kod. QR-koden finns tryckt på affischer och pins.

Nedan följer ett antal godbitar ur programmet, varmt välkommen till höstens kulturaktiviteter.

Janne Schaffer Music Story

I höst gästar den svenska musikikonen Janne Schaffer Gislaveds symfoniorkester i årets pop- och rockkonsert med välbekante dirigenten Ulf Wadenbrandt. För dig som gillar andra genre kan du besöka livekonserten Crash Course Club i Glashuset där bland annat det lokala heavy metal-bandet Crimson spelar. I programmet hittar du fler livespelningar i olika genrer.

Teater och musik för barn

För kommunens yngre barn kan kanske en turné med Alfons Åberg locka? Teatern, som heter Kalas med Alfons Åberg! spelas på alla kommunens bibliotek och passar barn som är födda 2015-2016. På Hestra bibliotek läser logopeden Karolina Nilsson sagor med tecken som stöd. Det är en metod som kallas TAKK och passar dig som har barn upp till 4 år. Har du finska som modersmål kan du se föreställningen Bära frukt/ Sadonkorjuu som spelas både på finska och svenska. Se kulturprogrammet för mer information.

Gislaveds konsthall

Under hösten startar en återkommande krokikurs under ledning av Bo Blomén Svensson. Kursen kommer att ha olika inriktningar vid varje tillfälle men alltid med en levande modell. Under hela hösten kan du se utställningen Beyond the Black Box som undersöker frågan om den portabla videon som vi ständigt bär med oss i fickan och vad den föränderliga rörliga bilden betyder för oss. I Konsthallen kan du också boka en guidad visning av pågående utställning. Vi tar emot grupper, kollegor, skolklasser och kompisgäng. Visningen pågår i ca 45 minuter och är kostnadsfri.

Lunchkultur

I samband med hundraårsjubileet av den kvinnliga rösträtten kan du lyssna till Catherine Westling som berättar i en monolog historien om kampen för den kvinnliga rösträtten. Med avstamp i forskningen skildras historien på ett spetsigt, roligt och eldande sätt. Föreställningen ingår i serien Lunchkultur så passa på att boka bord på Matkulturen i god tid. Se programmet för mer information om Lunchkultur.

Sidan uppdaterades senast: