Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Invigningen av Nordin Sportcenter blev en högtidsdag

Efter en pampig start på invigningen med Gislaved Drum Corps i spetsen blev dagen fylld av lek, skratt och härliga uppvisningar från föreningslivet.

- Det blev en dag med alla ingredienser, precis som en fantastisk invigningsdag ska vara, konstaterade en stolt och något rörd fritid- och folkhälsochef Anna Gamlén.

Föreningarna visade upp sig i den nya hallen

Under invigningen fick föreningarna chansen att visa upp sig i den nya hallen. Först ut var Skeppshults BKs fotbollsskola för barn mellan 4-8 år.

- Detta är en högtidsdag, sa klubbens ordförande Hans Samuelsson.

Skeppshult BKs fotbollsskola

Smålandsstenar GOIF var också på plats och visade upp en fotbollsträning med föreningens pojkar födda 2009.

Mingus Emterby testade ett långskott över hallen och på frågan vad han tycker om nya sporthallen svarande han kort och koncist:

- Den är hur nice som helst!

En av Smålandsstenar GOIFs tränare, Johanna Andersson, tycker också att den nya hallen är toppen. Hon uppskattar framför allt ljuset och läktarkapaciteten.

Mingus Emterby, Smålandsstenar GOIF

Många besökare

Det var en strid ström av besökare under hela dagen och den tårta som var beställd till 500 personer gick mer eller mindre åt.

Bland besökarna fanns bland andra Börje Söderström som var ordförande i dåvarande HK Viking, en handbollsförening i Smålandsstenar. Börje var med på invigningen av den gamla sporthallen i Smålandsstenar på 1970-talet och berättade att det var många besökare på läktaren även då.

- Den gamla hallen var ju fin på sin tid. Men det går inte att jämföra med hallen idag som är modernt byggd, sa Börje Söderström.

Första matchen spelad

Dagen avslutades med en träningsmatch mellan herrar från Westbo IBK och Värnamo IK. Matchen var jämn och underhållande och slutade till sist oavgjort. Spelarna konstaterade att bollen lätt fick spinn på det nya golvet. Och trots besvikelsen över att inte ta hem segern var killarna i Värnamo IK överens om att en sådan här sporthall vill man ha i Värnamo också.

Jag har tidigare varit distriktsdomare i innebandy och besökt väldigt många sporthallar. Men detta är typ den snyggaste hallen jag sett, berättade Joakim Gunnarsson, ledare för Värnamo IK.

Invigningsmatch i Nordin Sportcenter mellan Westbo IBK - Värnamo IK.

Officiella invigningen

Efter det officiella invigningstalet fick alla barn och vuxna springa in på det nya hallgolvet för spontan rörelse och lek. Kullerbyttor och hjulningar blandades med bollek och jubel.

- Grunden för Nordin Sportcenter är ett mobiliserat föreningsliv och stort samhällsengagemang i Smålandsstenar, sa Malin Sjöblom, ordförande i fritids- och folkhälsonämnden, under invigningstalet.

Maria Gullberg Lorentsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, poängterade värdet av rörelse för barn och unga och att Smålandsstenar nu har goda förutsättningar för det.

Carina Johansson, ordförande kommunstyrelsen, gratulerade Smålandsstenar som nu har fått ett nytt landmärke.

Maria Gullberg Lorentsson, ordf. barn- och utbildningsnämnden, Malin Sjöblom ordf. fritid- och folkhälsonämnden samt Carina Johansson ordf. kommunstyrelsen talade på invigningen.

Sidan uppdaterades senast: