Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Hållbarhetsveckan 2019

Det är dags för årets hållbarhetsvecka. Välkommen att ta del av aktiviteterna i årets program mellan den 14-20 oktober.

För fjärde året i rad anordnar vi, tillsammans med andra aktörer, en hållbarhetsvecka för att inspirera och engagera dig som kommuninvånare i hållbarhetsfrågor.

Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling är omställningen mot ett mer hållbart och rättvist samhälle för alla människor i alla länder. För att uppnå målen krävs aktiva förändringar och att alla hjälps åt.

Årets tema – Framtidens samhälle

Vår omgivning förändras hela tiden – nya innovationer, klimatförändringar och förändrade vanor kommer att påverka vår framtid. Men för att kunna påverka vår omvärld behöver vi börja lokalt. Under hållbarhetsveckan kan du ta del av en mängd aktiviteter som på olika sätt knyter an till ett, eller flera, av de globala målen.

Välkommen att delta i aktiviteterna och upptäck vad du själv kan förändra. Alla evenemang är kostnadsfria om inget annat anges, vissa kräver föranmälan.

Ur programmet:

Måndag 14 oktober - Skapa samhällsförändring med kameran och sociala medier

Kl. 18-19:30, Gislaveds industrimuseum.

Felicia Margineanu föreläser om det digitala landskapets roll för jämställdhet och mångfald. Vilka normer och stereotyper möter vi i sociala medier, och hur bemöter vi dem? Dagen efter valet 2010, lyckades Felicia som 17 åring samla ihop 10 000 personer i en demonstration mot rasism på Sergels Torg. Frustrationen över att inte hon fick vara med och rösta p.ga sin ålder, blev istället hennes drivkraft till att våga göra sin röst hörd.

Tisdag 15 oktober - Författarbesök: Hanna Olvenmark, Portionen under tian

Kl. 18, Smålandsstenar bibliotek
(samt kl. 18, onsdag 16 oktober, Anderstorps bibliotek)

Portionen under tian är grundat av Hanna Olvenmark, dietist och författare. Att bli mer klimatsmart behöver varken vara dyrt eller krångligt. Under föreläsningen ges enkla tips på hur du kan minska din klimatpåverkan och få vardagslivet att bli lite enklare.

Torsdag 17 oktober - Föreläsning om framtidens samhälle

Kl. 18-20, Torghuset i Smålandsstenar

Vi lever i en värld som är i ständig förändring med ständiga innovationer. Hur ska vi göra när omvärldsförändringarna är mer drastiska och går snabbare? Välkommen på en spännande framtidsspaning med Troed Troedson! Vi bjuder på kvällsfika Anmälan görs via enter.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fredag 18 oktober - Demokratifika med demokratiberedningen

Kl. 15-17, Hestra bibliotek
Kl. 15-17, restaurang Matkulturen i Gislaved
Kl. 15-17, Torghuset i Smålandsstenar

Från och med 2019 har Gislaveds kommun en demokratiberedning, vars uppgift är att långsiktigt stärka demokratin i kommun. Träffa dem och gör din röst hörd!

Sidan uppdaterades senast: