Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Vi söker dig som vill göra skillnad - BLI DELTIDSBRANDMAN

Vill du hjälpa till att skapa trygghet på din ort? När extremväder blir vanligare behövs det fler som rycker in. Vi behöver dig som deltidsbrandman.

Det råder brist på brandmän i Sverige och i kommunen. Behovet är stort över hela landet och över hela året men det blir särskilt tydligt när extremvädret slår till. Arbetet som deltidsbrandman passar många och du får den utbildning du behöver hos oss på Räddningstjänsten i Gislaveds och Gnosjö kommuner.

Gör skillnad på riktigt

Som deltidsbrandman får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Förutom att rädda liv och göra skillnad i samhället ingår du i en gemenskap hos oss på räddningstjänsten, får en värdefull utbildning med regelbunden övning och ett rejält tillskott i hushållskassan.Våra deltidsanställda brandmän har en ordinarie arbetsgivare som de går till varje dag, och har sedan jour som brandman var fjärde vecka. Det innebär att om det går ett larm under jourperioden, så lämnar de sin arbetsplats för att rycka in som brandmän.

Vill du ha ett av kommunens allra viktigaste jobb?

Är du kvinna eller man med rätta gnistan, båda fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe? Vill du dessutom hjälpa människor på din hemort i kommunen att känna sig trygga i sin vardag? Som räddningstjänstpersonal blir du en viktig resurs för samhället och en tillgång i säkerhetsarbetet på ditt jobb. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som bränder, trafikolyckor och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Du kommer genomgå relevant utbildning som ger dig rätt förutsättningar att klara av jobbet.

För att läsa om våra grundkrav och för att ansöka om att bli deltidsbrandman besök vår rekryteringssida.

Sidan uppdaterades senast: