Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Dags för höstlov

Årets höstlovsprogram är fullt av spännande aktiviteter för kommunens skollediga barn och unga. Testa på VR-spel, häng på fritidsgården eller delta i en skrivarworkshop.

Alla aktiviteter är kostnadsfria om inget annat anges i programmet. Aktiviteterna är utspridda runt om i våra orter och några aktiviteter kräver anmälan. Mer information om varje aktivitet hittar du i programmet.
Har du andra frågor kan du mejla till Sommarliv eller häng med oss på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Digitalkulturfest

På fredag, den 25 oktober, tjuvstartar vi höstlovet med den populära Digitalkulturfesten i Glashuset, Gislaved. Under Digitalkulturfesten, som pågår mellan den 25-27 oktober, kan du i en festlig miljö prova på olika spel, testa VR (virtual reality) och provköra våra fullt utrustade gaming-stationer. Personal finns på plats för att ge dig den ultimata upplevelsen och för att svara på kring t.ex. spelvanor, lämpliga spel och även för att ge nyttig information om spel till föräldrar. Självklart uppmuntrar vi till en hållbar och jämställd spelkultur.

Aktiviteter på fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna håller öppet alla vardagar och har extra aktiviteter under lovet. Samtliga fritidsgårdar erbjuder turneringar i både biljard, FIFA 2020 och futsal men har också filmvisning med tema skräckfilm. Fritidsgården Z och Fritidsgården Carlo åker till Asecs i Jönköping. Fritidsgårdarna bjuder på resan och anmälan görs till respektive Fritidsgård.

Skrivarworkshop med Gunilla Lindahl

Tycker du om att skriva, eller är skrivsugen, men har svårt att komma igång? Du är kanske till och med lite rädd för att skriva, men vill testa. Få input, inspiration och korta skrivövningar med skrivinspiratör Gunilla Lindahl.

Stort utbud på våra bibliotek

Delta i Techtelling med Skaparbibblan där vi med hjälp av våra robotkompisar regisserar vi en saga. Vi bygger upp miljöer och programmerar robotarna till att vara huvudpersoner i vår sagovärld. Vi arbetar med teknik, programmering, film och berättande på ett lekfullt och nyskapande sätt.

Biblioteken erbjuder även olika typer av pyssel och pärlbonanza i halloweentema. Biblioteken bjuder in till filmkväll då du kan se filmen: Fantastiska Vidunder, Grindewalds brott.

Läs mer om aktiviteterna och ta del av hela höstprogrammet.

Välkommen!

Sidan uppdaterades senast: