INNEHÅLL

Politisk ordlista

Nu blir det lättare för dig som vill läsa politiska protokoll. Ta hjälp av vår ordlista!

Är du inte van att läsa politiska protokoll kan det ibland vara svårt att förstå vad som menas med olika begrepp och byråkratiska ord. Då kan du använda vår politiska ordlista som ett stöd när du vill ta del av de politiska beslut som fattas i kommunen.

Protokoll från kommunens nämnder, styrelser och kommunfullmäktige har sedan tidigare funnits tillgängliga på vår webbplats och är i regel offentliga dokument som allmänheten ska kunna ta del av. För att detta ska vara möjligt i praktiken behöver protokollen vara tillgängliga och lätta att förstå. En del byråkratiska och svåra ord tagits bort i dokumenten, men det kan fortfarande förekomma formella ord som sällan används i det vardagliga språket. Därför har vi gjort en politisk ordlista som du kan använda som hjälpmedel.

Använd länken för att ta del av den politiska ordlistan.öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades senast: