Litet rött gästgivaremärke

INNEHÅLL

Kulturvår 2020

Vårens kulturprogram finns nu i din brevlåda och är fyllt med spännande aktiviteter, här finns något som passar alla.

Du kan även ladda ner hela programmet på din telefon via QR-kod som finns tryckt på affischer. Nedan följer ett antal godbitar ur programmet, varmt välkommen till vårens kulturaktiviteter.

Aktiviteter på kommunens bibliotek

Programmet som just landat i din brevlåda inleds med olika teater- och musikaktiviteter för barn och unga på kommunens bibliotek. Den poetiska och vardagliga berättelsen om Rally och Lyra berättar en historia om vänskap, skam och kärlek mellan varandra. Men du kan också se Sagotältet, som är en föreställning med interaktivt sagoberättande där barnen själva får delta i sagan. Du som är lite äldre kan delta på tv-spelscirkel som inleds med att läsa första delen av The Witcher för att sedan spela tv-spelet tillsammans.

Författarbesök – Håkan Nesser

Under våren besöker flera författare kommunens bibliotek, bland annat Håkan Nesser, en mycket läst kriminalförfattare. Men även Nina Wäha som debuterade med romanen S som i syster 2007 och är nu tillbaka med den kritikerrosade romanen Titta inte bakåt!

Gislaveds konsthall

Gillar du att teckna kan du fortsätta att delta på Gislaveds konsthalls kroki-kurser med Bo Blomén Svensson under våren. Den lokala konstnären Krister Kühlwein ställer ut sina verk i början av våren tätt följt av den återkommande samlingsutställningen Akademin Valand, där studenter ställer ut sina verk.

Kulturplatån med dans – och teaterverksamhet

Kulturplatåns uppskattade lunchkulturer fortsätter även i vår och inleds med en barnvagnslunch och föreställningen baserat på Barbro Lindgrens välkända barnboksfigur Max.
Gillar du att gå på föreställningar kan du uppleva Gislaveds Dansstudios årliga dansföreställning med deltagare från 6 år upp till 18 år, men köp din biljett snart då platserna snabbt säljer slut!
Kulturplatån erbjuder en mängd workshops under våren och du kan fortbilda dig i allt mellan låtskrivning på alla hjärtansdag tillsammans med Sabina Chantouria, till foto och musik. Lär dig mer om Lightroom, marknadsföringsstrategi och musik produktion.

Lovaktiviteter

Under vårens skollov kan du testa på olika typer av rollspel, biblioteken erbjuder både rollspelet Handbok för superhjältar och Mutant med Fria Ligan. Om du tar med dig hjärnan till biblioteket kan du experimentera med den tillsammans med arkeologen och barnboksförfattaren Jonathan Lindström som berättar fantastiska berättelser om universum. Tillsammans med Kulturplatån kan du åka på tv-spelsturné och tävla om fina priser, platser och tider hittar du i Kulturprogrammet.

Gislaveds symfoniorkester

Gislaveds Symfoniorkester har som alltid ett gediget och imponerade utbud på konserter. Inled året med en nyårskonsert med fantastiska a cappella-gruppen Riltons vänner som bjuder på en bred repertoar med egenskrivna låtar men även några kända covers.
Vill du lyssna, men även se något nytt ska du gå på Beatbows, en konsert där vackra stråkar möter blytunga beatbox-beats. En garanterad succé! Avsluta våren med att lyssna på Lisa och Getrud som tolkar hits med allt från Beatles till Vreeswijk. Det enda de använder sig av är sång och en cello.

Kulturveckan

Under Kulturveckan den 14 – 18 april kan du maxa dina kulturupplevelser genom att delta i de aktiviteter som erbjuds. Inled kulturveckan med en konsert och soppsupé med Samuel Nilsson, en artist med rötterna i indie/folkscenen samtidigt som du avnjuter en fantastisk soppsupé tillagad av eleverna på Matkulturen. På Gislaveds konsthall kan du testa på graffiti och diskutera frågan om vem som egentligen äger rätten till det offentliga rummet. Avsluta veckan med att gå på Imagine och heja fram Jönköpings länsfinalist som får representera vårt län i den stora riksfinalen senare i år.

Sidan uppdaterades senast: